Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

American Dreamz

American Dreamz

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. április 21.
Magyarországi DVD premier: 2006. szeptember 26.

Amerika kedvenc tehetségkutató műsora az Amerikai Álom évről évre ontja magából az instant megasztárokat. A nézők milliói imádják a futószalagon érkező új felfedezetteket, a producerek boldogan számolják a bevételt, a magukat tehetségesnek gondoló sztárjelöltek pedig csak úgy özönlenek a válogatásra.

Úgy tűnik, ezt a műsort soha nem unja meg senki – csak a show sztár-házigazdája, Martin Tweed (Hugh Grant), aki alig várja, hogy végre valami új, valami izgalmas is történjen az énekversenyen. Úgy dönt, hogy ebben az évben egy kicsit felturbózza a műsort, és a szokványos szépfiúk és Barbie-babák helyett igazi egyéniségeket válogat majd be a versenybe. Így kerül a képbe (vagy inkább a képernyőre) Sally, a céltudatos libuska (Mandy Moore), aki a siker első enyhe fuvallatára hátat fordít a barátjának (Chris Klein), Sholem, a bugyuta rap-számokkal fellépő ortodox kántor (Adam Busch), és a nemrég az Egyesült Államokba emigrált arab Omer (Sam Golzari), akinek a műsorfőcím-éneklés a szenvedélye, bár korántsem az erőssége.

Már ennyi is elég lenne ahhoz, hogy az idei válogató ne fulladjon unalomba, de még ez sem minden! Az USA frissen újraválasztott elnöke (Dennis Quaid) – aki idegösszeomlás közeli állapotban tétlenül nézi népszerűségi mutatójának kornyadását – vezérkari főnöke (Willem Dafoe) javaslatára elvállalja a zsűrizés feladatát a műsor döntőjében. A hír hallatán egy titkos arab terrorszervezet azonnal felveszi a kapcsolatot a kissé ügyetlen Omerrel, és megparancsolják neki, hogy a döntőben robbantson fel egy bombát a színpadon, milliók szeme láttára pusztítva el a szabad világ elnökét. Persze ehhez Omernek el kellene jutnia a döntőig…

Az Amerikai pite és az Egy fiúról rendezőjének legújabb filmje az American Idol (alias Megasztár) jelenség által próbálja görbe tükörben mutatni az USÁt.

Rendezte:
Paul Weitz

Forgatókönyv:
Paul Weitz

Operatőr:
Robert Elswit

Vágó:
Myron I. Kerstein

Zene:
Stephen Trask

Szereplők:
Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy Moore, Willem Dafoe, Jennifer Coolidge, Marcia Gay Harden, Chris Klein, John Cho, Judy Greer

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek