Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Amelia - Kalandok szárnyán

Amelia

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2009. október 23.
Magyarországi DVD premier: 2010. június 2.

Amelia Earhart neve az Egyesült Államokban nemcsak egy híres legendát takar, hanem egyben a szabadság és az emberi célkitűzések véghezvitelének a megtestesítője is. Az 1897-ben született pilótanőt olyan megszállott kíváncsiság vezérelte élete során, amely minden egyes lehetőséget megragadott, hogy kielégülhessen.

Amelia Earhart (Hilary Swank) már korán diadalt diadalra halmozott repülései során, amely miatt hírneve meredeken ívelt felfelé. Repüléseit a könyvkiadó George Putnam (Richard Gere) koordinálta, akivel később házasságot is kötött, miután a férfi elvált feleségétől. Egy kölcsönös ambíciók fűtötte csodálat Ameliat végül elvezette egy határtalan nagy szerelemhez és az ebből kibontakozó szenvedélyes kapcsolathoz, amely Gene Vidalhoz (Ewan McGregor), egy elismert atlétához és pilótához fűzte.

Amelia Earhart volt az első nő, aki 1932-ben egyedül repülte át az Atlanti-óceánt, és az első pilóta a világon, aki átszelte a Csendes-óceánt Hawaiiból Washingtonba. 1937-ben megpróbálta körberepülni az egész földet, utolsó rádiójelentése a Csendes-óceán szigetvilágának környékéről hangzott el, majd örökre nyoma veszett. Haláláról, esetleges új néven, új helyen történő életéről rengeteg teória létezik, az igazság azonban nem ismert.

A többszörös díjnyertes Mira Nair (Idegen név, A hiúság vására, Esküvő monszun idején) filmjében a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank alakítja a világ legbátrabb nőjét.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Mira Nair

Forgatókönyv:
Ronald Bass és Anna Hamilton Phelan

Operatőr:
Stuart Dryburgh

Vágó:
Allyson C. Johnson és Lee Percy

Zene:
Gabriel Yared

Szereplők:
Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor, Christopher Eccleston, Joe Anderson, Cherry Jones, Mia Wasikowska

Műfaj:
dráma, életrajzi

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA, Kanada

Gyártó:
Fox Searchlight Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek