Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Alpha Dog

Alpha Dog

80% / 1 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2006. január 27. (Sundance)
Amerikai premier: 2007. január 12.
Magyarországi premier: 2007. május 3.

Jesse James Hollywoodot az FBI legkeresettebb bûnözõinek listáján szereplõ egyik legfiatalabbjaként tartóztatták le 2005 márciusában Nicholas Markowitz, a San Fernando-völgyi tinédzser 2000 augusztusában történt elrablása és meggyilkolása kapcsán. A bûneset után nem sokkal négy másik embert már elfogtak és elítéltek, ám Hollywood még szabadlábon volt, amikor 2004-ben a film forgatása elkezdõdött.
“Hollywood filmbeli alteregója, a hasonlóan ikonikus nevû Johnny Truelove (Emile Hirsch) fiatal drogkereskedõ, aki ideje legnagyobb részét haverjaival, Frankie-vel (Justin Timberlake), Elvisszel (Shawn Hatosy) és Tikóval (Fernando Vargas) lógva tölti San Gabriel-völgyi kéglijében. Egy éjszaka azonban a lazulást megszakítja egy Jake Mazursky (Ben Foster) nevû junkie megjelenése, aki – mivel nem akarja leróni több mint ezer dolláros drogtartozását – hamarosan Johnny elsõ számú ellenségévé válik.

Jake-nek otthon is rosszul áll a szénája, mind jobban eltávolodik apjától (David Thornton) és mostohaanyjától (Sharon Stone), bár 15 éves féltestvére, Zack (Anton Yelchin) csodálattal és irigységgel tekint rá. Egy reggel egy szóváltást követõen az otthonról elrohanó Zack éppen Johnnyba és haverjaiba botlik, akik foglyul ejtik a fiút, hogy túszuk legyen, amíg Jake vissza nem fizeti adósságát…” (Justin Chang)

Rendezte:
Nick Cassavetes

Forgatókönyv:
Nick Cassavetes

Operatőr:
Robert Fraisse

Vágó:
Alan Heim

Zene:
Aaron Zigman

Szereplők:
Ben Foster, Shawn Hatosy, Emile Hirsch, Justin Timberlake, Sharon Stone, Bruce Willis, Harry Dean Stanton, Chris Marquette, Alex Kingston, Amanda Seyfried, Lukas Haas

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
117 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek