Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Álomháború

Sucker Punch

53% / 3 szerkesztő
55% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2011. március 25.
Magyarországi premier: 2011. március 24.
Magyarországi DVD premier: 2011. július 27.

Egy lányt megfosztanak a szabadságától. Babydoll (Emily Browning) azonban nem adja fel. Mindenre hajlandó, hogy kikerüljön a rács mögül, ezért meggyőzi négy társát, hogy szökjenek együtt. A szabad szájú Rocket (Jena Malone), a ravasz Blondie (Vanessa Hudgens), a hűséges Amber (Jamie Chung) és a magának való Sweet Pea (Abbie Cornish) egyesült erővel lázad fel a sors és fogva tartójuk, Blue (Oscar Isaac) valamint emberei, Madam Gorski (Carla Gugino) és High Roller (Jon Hamm) ellen.

És amikor úgy érzik, hogy mégsincs esélyük, felfedezik, hogy a borzasztó valóság elől van egy másik menekülő-útvonal is: a fantáziájuk. Babydoll vezetésével a bezárt lányok elképesztő küzdelmet kezdenek szamurájok, sárkányok, valószerűtlen gonosz lények ellen. Azonban a közös harc során el kell dönteniük, hogy mi az, amit képesek feláldozni a túlélésért, és a szabadságuk visszaszerzéséért.

A 300 és a Watchmen: Az őrzők kreatív rendezője, Zack Snyder elképesztő látványvilágú filmjében minden lehetséges, a fantázia határtalan. Snyder ismét valami új, eddig még nem látott világot tár elénk, amelyhez egy rendkívüli női szereplőgárdát gyűjtött össze: Emily Borwling, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Jena Malone, Carla Gugino.

Rendezte:
Zack Snyder

Forgatókönyv:
Zack Snyder és Steve Shibuya

Operatőr:
Larry Fong

Vágó:
William Hoy

Zene:
Tyler Bates, Marius De Vries

Szereplők:
Emily Browning, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Abbie Cornish, Carla Gugino, Jon Hamm, Oscar Isaac, Malcolm Scott, Ron Selmour

Műfaj:
akció, fantasy

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Cruel & Unusual Films, Legendary Pictures, Lennox House Films, Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kőrösi Bogdán kritikája
2011. március 26.

"Az Álomháború olyan vizuális orgazmus, amelyért a beszédek végighallgatásával, és a szívszorító jelenetek átvészelésével törlesztünk. Az ilyen filmek áldása, hogy a színészi képesség a végeredmény szempontjából lényegtelen tényező."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek