Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Álomcsapda

Dreamcatcher

Nem láttuk.
50% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. március 21.
Magyarországi premier: 2003. június 19.
Magyarországi DVD premier: 2004. január 15.

Jonesy, Henry, Pete és Beaver húsz évvel ezelőtt egy maine-i kisvárosban éltek. Átlagos kissrácok voltak, elválaszthatatlan jó barátok, akik egy napon bátor tettet hajtottak végre: megmentettek egy nagyon furcsa fiút, és ettől kezdve Duddits is közéjük tartozott. Új társuk révén rejtelmes hatalomra tettek szert, így barátságuk sokkal mélyebb, titokzatosabb szövetséggé alakult.

Mára a négy férfi messzire szakadt egymástól, életük és problémáik különbözőek. Az egykori hősiesség jutalmaként kapott adományok mindnyájuk életében különös súllyal vannak jelen, és inkább terhet jelentenek, mint áldást. Amikor egy baleset során egyikük majdnem életét veszti, nem először ismerik fel e különös képesség jelenlétét.

Szokásos éves találkozójukra az északi erdőkben, egy vadászházban gyűlnek össze, és remélik, hogy a baráti légkör és a humor feltölti őket a mindennapok gondjai után. Ám ekkor lesújt rájuk a végzet. Először egy idegen érkezik, egy eltévedt vadász, aki különös fertőzést hurcol be közéjük. Nyomában jön egy ördögi hóvihar, amelyben valami sokkal baljóslatúbb közeledik - egy halálos idegen erő, mely a négy barát életére tör és a veszély arra kényszeríti őket, hogy újra egyesítsék elfeledett erőiket és szembeszálljanak egy semmihez sem fogható borzalommal…

Stephen King bestselleréből az Oscar-díjas forgatókönyvíró, William Goldman (Tortúra, Atlantisz gyermekei) és a négyszeres Oscar-jelölt rendező, Lawrence Kasdan (Alkalmi turista, Wyatt Earp, Francia csók) készített filmváltozatot.

Rendezte:
Lawrence Kasdan

Forgatókönyv:
William Goldman

Operatőr:
John Seale

Vágó:
Raúl Dávalos, Carol Littleton

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Morgan Freeman, Tom Sizemore, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Donnie Wahlberg

Műfaj:
horror, sci-fi

Játékidő:
136 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros., Castle Rock

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2004. január 4.

"A filmet egyedül a sok kérdést megválaszolatlanul hagyó végkifejlet rontja le, de King esetében ez már megszokható, hogy amit olvasunk, nem pont olyan, mint amit látunk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek