A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_session4ckj7pm4juo5b1nobfu7j6fhtpn2r0es): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Álmatlanság - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Álmatlanság

Insomnia

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. május 24.
Magyarországi premier: 2002. október 3.
Magyarországi DVD premier: 2003. május 27.

Will Dormer (Al Pacino), a sokat tapasztalt Los Angeles-i nyomozó, aki egy hamis bizonyíték-ügybe keveredett, partnerével, Happel (Martin Donovan) egy kis alaszkai faluba utazik, hogy elkapja egy tizenhét éves lány gyilkosát. A helyi rendőrökkel sikerül is tőrbe csalniuk a gyanúsítottat, ám ő a sziklás, ködös tengerparton - mely ismeretlen terep a nyomozóknak - kicsúszik a kezeik közül. A ködben eltűnve lövések dördülnek - Hap halott, Dormer lőtte le, összetévesztve őt a gyilkossal. Dormer azt vallja, mire a helyszínre ért, Hap már a földön feküdt, a gyilkos lőtte le.

A nyomozás folyik tovább, hamarosan el is jutnak a gyanúsítotthoz, az elvonultan élő regényíróhoz, Walter Finch-hez (Robin Williams), akivel a meggyilkolt lány közeli és különös kapcsolatban állt. Dormer még a társa halála miatti felelősség és hazugság miatt őrlődik, mikor Finch elmondja neki, látta, hogy ő lőtt a ködben. Dormer csak úgy győzheti le lelkifurdalását, ha belemegy abba a pszichológiai macska-egér játszmába, amelyet Finch irányít. A tét egyre nő, a nyomozó egyre jobban belegabalyodik az ügybe, közben pedig egy helyi rendőrrel, a tapasztalatlan, de éles szemű Ellie Burrrel (Hilary Swank) is konfliktusba keveredik, aki Hap halálának rekonstruálásán fáradozik.

A film alapjául egy 1997-es norvég film, az “Insomnia” szolgált, amely felkeltette a producerek figyelmét. A rendezővel együtt nagyon szerették az eredeti filmet, de túlságosan kulturspecifikusnak találták, ezért nem lett az amerikai változat hagyományos remake vagy egyszerű fordítás.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Christopher Nolan

Forgatókönyv:
Hillary Seitz

Operatőr:
Wally Pfister

Vágó:
Dody dorn

Zene:
David Julyan

Szereplők:
Al Pacino, Hilary Swank, Robin Williams, Martin Donovan, Nicky Katt, Jay Brazeau, Maura Tierney, Jonathan Jackson, Paul Dooley

Műfaj:
thriller

Játékidő:
118 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. január 2.

"Kietlen alaszkai táj, hófödte hegycsúcsok, egy szorongatott rendőrtiszt, teljes létbizonytalanság, egy agyafúrt pszichopata. Nem túl kedvező felállás, és a néző szinte bele van kényszerítve, hogy együtt lélegezzen a hazugságok sűrű köde mögé húzódó főszereplőkkel. Christopher Nolan rendező tovább folytatja a Mementóval megkezdett diadalmenetet: az Álmatlanság kétórányi lelki terror, megismételhetetlen és hátborzongató utazás az önvád, a féktelen brutalitás szövevényes, irtózatos mélységeibe. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek