Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Alkonyat - Napfogyatkozás

The Twilight Saga: Eclipse

60% / 2 szerkesztő
35% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2010. június 24., Los Angeles Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. június 30.
Magyarországi premier: 2010. július 1.
Magyarországi DVD premier: 2010. december 4.

Minden egy döntéssel kezdődik… Végre újra együtt Bella Swan (Kristen Stewart) és Edward Cullen (Robert Pattinson). A halandó Bella élete visszatér a régi kerékvágásba, minden olyan, mint mielőtt a vámpír család, Cullen-ék elhagyták volna Forks városát. Azonban egyvalami mégis változott.

Fény derült egy nagy és súlyos titokra, Bella legjobb barátja, Jacob Black (Taylor Lautner) egy vérfarkas, a vérfarkasok ősi ellenségei pedig a vámpírok. A lány két tűz közé került, hiába próbálja barátját és szerelmét kibékíteni egymással. Mindent elveszíthet. Lassacskán kettészakítja az Edward iránt érzett szereleme és a Jacob-hoz kötődő barátsága. Nem akar választani, de vajon mi lesz a viszály vége? Képesek-e a vámpírok és a vérfarkasok békében élni egymás mellett úgy, hogy ugyanazt a halandót szeretik? Képesek-e úgy élni és küzdeni, hogy még véletlenül se essen bántódása Bellának?

Mindeközben a közeli Seattle-t valami rettegésben tartja. Ki vagy mi áll emögött, és mi köze van ehhez Bellának? Lehetséges, hogy vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik? Bellának ezen elképzelhetetlen események között kell meghoznia élete legfontosabb döntését: mit választ, a halandóságot vagy a halhatatlanságot?

Stephanie Meyer világhírű bestseller szériája, az Alkonyat (Alkonyat, Újhold, Napfogyatkozás, Hajnalhasadás) harmadik része alapján a Napfogyatkozás című film július 1-étől varázsolja el a közönséget a hazai mozikban.

Rendezte:
David Slade

Forgatókönyv:
Stephenie Meyer regényéből Melissa Rosenberg

Operatőr:
Javier Aguirresarobe

Vágó:
Art Jones, Nancy Richardson

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Nikki Reed

Műfaj:
fantasy, romantikus

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Summit Entertainment, Temple Hill Entertainment, Maverick Films, Imprint Entertainment, Sunswept Ent

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kőrösi Bogdán kritikája
2010. július 1.

"Azzal még a rajongók nagy többsége is tisztában van, hogy ez gagyi. Púderrel borított, farkasbundába bugyolált gagyi. Viszont ha sem magunkat, sem a filmet nem vesszük komolyan, még akár jól is szórakozhatunk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek