Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen

Alien vs. Predator

70% / 2 szerkesztő
60% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. augusztus 13.
Magyarországi premier: 2004. október 28.

A 21. század elejének Földjén járunk. Egy milliárdos iparmágnás, Charles Weyland (Lance Henriksen) régészeti expedíciót vezet az Antarktiszra. Egy hőfeltérképező műhold segítségével Weyland a jég alatt elásva ráakadt egy ókori piramistemplom maradványaira, amely korábban keletkezett, mint az egyiptomi és az azték piramisok, és válogatott tagokból toborzott expedíciós csoporttal a helyszínre utazik.

A kutatócsoport aztán valóban emberi maradványokra bukkan a jég belsejében, és a kézzelfogható nyomokból kiolvasható, hogy egykor szörnyűséges dolgok történhetttek a jégbe zárt piramis gyomrában. Mire rájönnek, mit üzennek a maradványok, az expedíció szorult helyzetbe kerül. Ugyanis 5 fejlődésben lévő Predator visszatér a templomba, hogy egy ősi rituálé szerint megvívja élethalálharcát az Alienekkel. A küzdelem pedig addig tart, amíg csupán egy faj marad életben.

A film rendezője, Paul W. S. Anderson jártas a halálos kreatúrákat felvonultató horrorfilmekben, hiszen olyan mozikat dirigált már, mint a Halálhajó, vagy a Resident Evil - A kaptár. Nevét mégsem foglalták imába az amerikai premier után.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Paul W. S. Anderson

Forgatókönyv:
Paul W. S. Anderson és Shane Salerno

Operatőr:
David Johnson

Vágó:
Alexander Berner

Zene:
Harald Kloser

Szereplők:
Sanaa Lathan, Raoul Bova, Colin Salmon, Lance Henriksen, Tommy Flanagan, Ewen Bremner, Agathe De La Boulaye, Carsten Norgaard, Tom Woodruff Jr.

Műfaj:
akció, sci-fi, thriller

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Davis Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. szeptember 3.

"Minden idők két legpusztítóbb teremtménye csap össze a túlélésért a vásznon, no meg azért, hogy imázsuk is életben maradjon. Örömmel jelenthetem: megúszták a kultuszrombolást!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek