Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ali G: Indahouse

Ali G Indahouse

Nem láttuk.
53% / 4 olvasó
Ősbemutató: 2002. március 22. (Nagy-Britannia)
Magyarországi premier: 2002. december 26.

Igen, ő az. Testileg fehér, lelkileg feka, de agyilag sötét. Itt az igazi dzsí, a full extrás műmájer gettócsávó, és turbó üzemmódban osztja az észt, hozza a vészt, és kéri a részt a raszta-gangszta. Már csak egy kérdés marad. Van valami ésszerű magyarázata, hogy miért áll a téren a korláthoz láncolva egy abszurd öltözetű félpucér férfi, akit éppen políroz egy vak utcaseprő?

Ali G (Sacha Baron Cohen) akarata ellenére belekeveredik a gonosz miniszterelnök-helyettes összeesküvésébe, amelynek célja Nagy-Britannia kormányfőjének megbuktatása. Ám ahelyett, hogy a miniszterelnök vesztét okozná, Ali a fiatalok képviselőjeként az ország egyik legnépszerűbb közéleti személyisége lesz, s neki köszönhetően a kormány nagyobb támogatottságra tesz szert, mint valaha.

Ali G - Madonna Music klipjének fukszokkal tarkított limuzinsofőrje - végre egy teljes mozifilmen át borzolhatja a kedélyeket, fricskázhatja a jóízlést, kommentálhatja a popkultúrát, ingerelheti a rekeszizmokat ebben a dögös zenékkel és elképesztő poénokkal dúsított, eszméletlen vígjátékban.

Rendezte:
Mark Mylod

Forgatókönyv:
Dan Mazer

Operatőr:
Ashley Rowe

Vágó:
Paul Knight

Zene:
Adam F., Shaggy

Szereplők:
Sacha Baron Cohen, Michael Gambon, Charles Dance, Kellie Bright, Martin Freeman

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
88 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Németország

Gyártó:
Universal

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek