Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Alfie

Alfie

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. november 5.
Magyarországi premier: 2005. január 13.
Magyarországi DVD premier: 2005. május 18.

Alfie Elkins (Jude Law) limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat szállítja Manhattan utcáin. Alkalmanként aztán becsúszik néhány kaland egy-egy egyedülálló nővel is - a hátsó ülésen. Bár vannak ambíciói, csak annyit akar, amennyiből meg tud élni, és elsősorban arra koncentrál, hogy felelősségek nélkül élvezze az életet. Alfie a tipikus playboy, a nőfaló agglegény archetípusát testesíti meg. Sármos megjelenése és fesztelensége mögött azonban valami más is rejlik - a másik oldal… egy olyan férfi, aki nem engedi be életébe a szerelmet.

Charles Shyer (Az örömapa, A zűr bajjal jár, Örömapa 2., A királyné nyakéke) télre időzített új romantikus vígjátéka korunk Casanováját járja körül úgy, ahogy azt a “nagy” előd tenné a XXI. században. Alfie szerepét Jude Law alakítja, aki igencsak elégedett lehet a filmben neki szánt szépasszonyokkal, ugyanis olyan sztárok esnek áldozatául, mint Marisa Tomei, Susan Sarandon vagy Nia Long. Hogy aztán végül ki kinek a “csapdájába” hullik, a filmből kiderül.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco

Rendezte:
Charles Shyer

Forgatókönyv:
Bill Naughton színdarabja és 1966-os forgatókönyve alapján: Elaine Pope és Charles Shyer

Operatőr:
Ashley Rowe

Vágó:
Padraic McKinley

Zene:
John Powell

Szereplők:
Jude Law, Omar Epps, Susan Sarandon, Marisa Tomei, Nia Long, Jane Krakowski, Sienna Miller, Gedde Watanabe, Dick Latessa, Renée Taylor, Jeff Harding, Kevin Rahm, Max Morris

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
103 perc

Ország:
Nagy Britannia, USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. január 14.

"Michael Caine \'66-ban ágyába alázta London hölgynépességének tetemes részét. Sikereit megirigyelve Jude Law majd 40 évvel utána hasonlóval próbálkozik Manhattenben, szelídebb, de hasonlóan ellenállhatatlan formában."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek