Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Aki bújt, aki nem...

Jeepers Creepers

Nem láttuk.
45% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2001. július 20. (München Fantasy Filmfest)
Amerikai premier: 2001. augusztus 31.
Magyarországi premier: 2002. október 31.
Magyarországi DVD premier: 2003. március 20.

A tavaszi szünetben hazafelé autózva Trish (Gina Philips) és öccse, Darry Jenner (Justin Long) civódással és egymás ugratásával múlatja az időt, s ezt szemmel láthatóan mindketten élvezik. Ahogy a végtelennek tűnő országúton hajtanak, a visszapillantó tükörben észreveszik, hogy egy rozzatag, ütött-kopott furgon közeledik feléjük.

A teherautó hirtelen gyorsítani kezd, és szinte leszorítja őket az útról. Trish és Darry nemsokára egy elhagyatott templom mellett haladnak el. A rozzatag furgon is ott áll. Aztán arra lesznek figyelmesek, hogy egy magas, sötét alak egy átkötözött lepedőbe csavart valamit (holttestet?) bedob egy csatornanyílásba.

Trish és Jerry nem tudják megállni, hogy ne nézzenek utána a dolognak, hiszen mi van, ha valóban holttest volt a lepedőbe csavart csomag? Visszahajtanak a templomhoz, és Jerry “leszáll” a csatornanyílásba, hogy ellenőrizze a dolgot. Ott aztán olyat lát, mint legmerészebb rémálmaiban sem: valóságos holttest-gyűjteményt.

A testvérek gyorsan elhagyják a helyet, hogy értesíthessék a rendőrséget, ám a sötét, ismeretlen, ijesztő furgonos alak rájuk tapad, mivel őket is szívesebben látná fehér lepedőbe csavarva, mint élve…

Victor Salva rendező korábbi pedofil ügye miatt igencsak bojkottálva volt Hollywoodban, ám a Jeepers Creepers meglepetéssikere visszahelyezte őt a térképre. A 2003-as folytatást is ő rendezte.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Victor Salva

Forgatókönyv:
Victor Salva

Operatőr:
Don E. FauntLeRoy

Vágó:
Ed Marx

Zene:
Bennett Salvay

Szereplők:
Gina Philips, Justin Long, Jonathan Breck, Patricia Belcher, Eileen Brennan, Brandon Smith, Peggy Sheffield, Jeffrey William Evans

Műfaj:
horror

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
VCL GmbH, American Zoetrope

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2004. július 24.

"Az Aki bújt... feledhető film lenne, de vannak részek, amik megmentik a B kategóriától. Egyszer-kétszeri élmény, és ez egy mai horrornál már nagy szó!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek