Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Adéle és a múmiák rejtélye

Les aventures extraordinaires d'Adéle Blanc-Sec

47% / 3 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. április 9., Brüsszeli Nemzetközi Fantasztiku
Magyarországi premier: 2010. szeptember 9.

1912-t írunk. Adéle Blanc-Sec (Louise Bourgoin), a rettenthetetlen ifjú riporter ég a tettvágytól. Képes bármeddig elmenni azért, hogy véghezvigye céljait. Ha a helyzet úgy kívánja, akár Egyiptomig is elhajózik, hogy különféle méretű és formájú múmiákkal mérje össze az erejét.

Mindeközben Párizs polgárain lassan eluralkodik a pánik. A Természettudományi Múzeum egyik emelvényén ugyanis egy 136 millió éves Pterodaktilusz tojás rejtélyes körülmények között kikel, az óriási ősmadár pedig folyamatos rettegésben tartja az égből a francia főváros lakosait. Ám e szörnyeteg is kevés ahhoz, hogy Adéle Blanc-Sec kisasszony zavarba jöjjön, kinek eddigi kalandjai is számos meglepetéssel szolgáltak már az izgalmak kedvelőinek.

A munkamániás és ötletekből soha ki nem fogyó francia író-rendező-producer, Luc Besson ezúttal egy képregényt álmodott filmre, amely lenyűgöző látványvilággal, történettel és megvalósítással minden rajongó igényeit maximálisan kielégíti.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Luc Besson

Forgatókönyv:
Jacques Tardi képregénye alapján Luc Besson

Operatőr:
Thierry Arbogast

Vágó:
Julien Rey

Zene:
Eric Serra

Szereplők:
Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian, Philippe Nahon, Nicolas Giraud, Laure de Clermont-Tonnerre

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
105 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Canal +

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek