Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Adásunkat megszakítjuk

Dai si gein

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. augusztus 26.
Magyarországi premier: 2005. április 14.

Amikor a tévében közvetítik, hogy hogyan szenved szégyenletes vereséget egy rendőr csapat egy ballisztikus összecsapásban öt bankrablótól, a rendőrség megbízhatósága az emberek szemében a mélypontra zuhan. Megesküdve arra, hogy mindenáron elkapják a rablókat, a város összes rendőrét mozgósítják, körülbelül háromezret, hogy járőrözzenek minden kivezető úton és a városhatárokon.

Közben, egy másik nyomozás során, egy lepusztult épületben Heng nyomozó a Szervezett Bűnözés és Kábítószer Maffia részlegről felfedezi a rablók rejtekhelyét. A vagány Yuan által vezetett öttagú banda hamar rájön, hogy az épületet több ezer rendőr ostromolja. Heng és az emberei szintén bejutnak az épületbe, és arra várnak, hogy bármelyik pillanatban lecsaphassanak az ellenségre.

Ezalatt, hogy a médiát saját fegyverével győzze le, Rebecca nyomozó úgy dönt, hogy a titkos megfigyelést egy hírműsor anyagává alakítja át. A rendőrnő behatol az épületbe olyan rendőrökkel, akiknek sisakjára vezeték nélküli kamera van szerelve, és azt ígéri a médiának, hogy élőben sugároz felvételeket a hadműveletről. Egész Hong Kong a tévére tapad, hogy láthassák a legújabb akciót élő adásban.

Azonban nem sejtik, hogy az épületet elfoglalta még egy csapat. Heng csapatát két oldalról támadják, így emberei súlyos sérüléseket szenvednek, de Rebecca átdolgozza a felvételeket, és csak jó híreket mutat a médiának. Yuan foglyul ejt pár túszt, és a zárt láncú televízió erről készült felvételeit elküldi a hírállomásoknak. Ekkor Rebecca kénytelen közzétenni az igazi felvételeket, minden véres részlettel együtt. Ahogy múlik az idő, a két csapat úgy dönt, hogy szövetségre lépnek. Eközben Rebecca folytatja az egyezkedést Yuannal, sürgetve a férfit, hogy adja meg magát. Amikor Heng sikeresen kiszabadítja a túszokat, Yuan megszökik és elrabolja a gyönyörű nyomozónőt is.

Johnny To neves hongkongi rendező (Fogy az idő, Egy jó ember útja) legújabb alkotását már nagy sikerrel vetítették több fesztiválon is.

Rendezte:
Johnny To

Forgatókönyv:
Chan Hing-Kai

Operatőr:
Siu-keung Cheng

Vágó:
David M. Richardson

Zene:
Ben Cheung

Szereplők:
Kelly Chen, Nick Cheung, Siu-Fai Cheung, Shiu Hung Hui

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Kína, Hong Kong

Gyártó:
Milky Way Image Co. Ltd.

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek