Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A zűrhajó

Traumschiff Surprise

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. július 22. (Németország)
Magyarországi premier: 2005. március 24.

2004. július 22-én egy UFO landolt a Nevadai sivatagban, utasai marslakók. 250 évvel később az utód marslakók visszatérnek, hogy meghódítsák a Földet és gyarmatosítsák. Az invázió megkezdődött. Metapha királynő  megparancsolta, hogy ne alázkodjanak meg az Idegenek előtt, és harcoljanak. Utolsó reményük: a Zűrhajó!

A legénységnek rengeteg a dolga: elő kell készíteniük a “Waikiki Szépségkirálynő” választást, és igen fontos fuvarozók (taxisok) a világegyetemben. Kork, Schrotty és Spuck kapják a feladatot: meg kell mentenük a Földet! A terv nagyon egyszerűnek tűnik: egy időgéppel vissza kellene repülni az UFO becsapódás előtti időbe. Igen ám, csak sajna az időgép bekrepált…

Michael “Bully” Herbiget már a magyar nézők is ismerhetik: néhány évvel ezelőtt neki köszönhettük (?) a Manitu bocskorát. A német sztárkomikus évekig volt a Bullyparade c. szkeccsműsor főszereplője, és ennek népszerű jelenetei voltak a Star Trek-paródiák. A zűrhajóval most elkészült ezeknek a moziváltozata!

A 9 millió (!) euróból forgatott filmparódia olyan nagy sci-fi alkotásoknak mutat görbe tükröt mint, a Csillagok Háborúja[/b], az Űrszekerek[/b], Az ötödik elem[/b] vagy a Különvélemény[/b]. A film sikere Németországban minden várakozást felülmúló volt: az első napján a büdzsé kétszeresét termelte vissza (ez egyben az eddigi legsikeresebb nyitó nap a német mozizás történetében!). Összesen több mint 9 millióan ültek be a filmre hazájában, a bevétel pedig elérte az 50 millió eurót!

Rendezte:
Michael Herbig

Forgatókönyv:
Alfons Biedermann és Michael Herbig

Operatőr:
Stephan Schuh

Vágó:
Alexander Dittner

Zene:
Ralf Wengenmayr

Szereplők:
Michael Herbig, Christian Tramitz, Rick Kavanian, Til Schweiger, Sky Dumont, Reiner Schöne

Műfaj:
vígjáték, sci-fi

Játékidő:
90 perc

Ország:
Németország

Gyártó:
herbX film, Constantin Film

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek