Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A zöld sárkány gyermekei

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. október 14., Varsói Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2011. április 7.

Máté János (Rátóti Zoltán) 45 éves ingatlanügynök. Munkájáért nem rajong, éppen elvált, ráadásul pánikbeteg. Egy svéd ügyféltől új megbízást kap, egy raktárházon kell minél gyorsabban túladnia. A raktárat azonban kínaiak bérlik, s a több ezer darabos dobozkészletet egy kínai férfi, Wu (Yu Debin) őrzi. Számára a raktár a munkahelye s egyben a lakása is.

A kényszerű együttlét alatt a két magányos ember között különös barátság szövődik. János újabb, és újabb ügyféllel jelenik meg, ám Wu azt a feladatot kapja főnökétől, hogy mindenáron meg kell akadályoznia az épület eladását. Ha megteszi, visszakapja az adósság fejében elvett útlevelét, és visszamehet Kínába ismét új életet kezdeni.

Közben Máté ultimátumot kap a főnökétől, aki elégedetlen ügynöki tevékenységével: “öt nap alatt vagy eladja a raktárat, vagy ki van rúgva”. Így a két barát szép lassan elkezdi egymás munkáját szabotálni. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, megjelenik egy pizzafutárlány (Bánfalvi Eszter), akibe először Wu, majd János is beleszeret. Máténak döntenie kell: vagy munkanélküli lesz, vagy a barátság megszakításával és Wu álmainak lerombolásával nem törődve, eladja a raktárat.

Rendezte:
Miklauzic Bence

Forgatókönyv:
Miklauzic Bence

Operatőr:
Vecsernyés János

Vágó:
Barsi Béla

Zene:
Hammer Zsolt, Jávorka Ádám

Szereplők:
Rátóti Zoltán, Yu Debin, Bánfalvi Eszter, Lengyel Ferenc, Egyed Attila, Shan Yu Tio, Thúróczy Szabolcs, Uwe Lauer

Műfaj:
dráma

Játékidő:
93 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Mythberg Films

Hazai moziforgalmazó:
Mythberg Films

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek