Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A vizsga

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2011. október 13.

A hidegháború talán leghidegebb évében, 1958 őszén választások előtt áll az ország. A sorozatos megtorlások és a szovjet jelenlét ellenére ingatag az új kormány helyzete. Ebben a fenyegető, titkokkal és árulásokkal terhes időszakban veszi kezdetét A VIZSGA.

Történetünk helyszíne egy úgynevezett konspirált lakás, melynek állandó lakója Jung András (Nagy Zsolt), a Politikai Nyomozati Főosztály operatív beosztottja. Tiszta tekintetű, jóképű fiatalember, aki a külső szemlélő számára unalmas, átlagos életet él. A házmester s a többi lakó úgy tudja, némettanár - azért fogad annyi látogatót mindennap. Korrepetálja őket.

Besúgó-hálózata fényesen üzemel, jelentései információdúsak, osztályzatai kitűnőek… Igazi eminens. Jung egyetlen hivatalos kapcsolata Markó Pál (Kulka János), a PNYF egyik vezető beosztású tisztje, aki saját fiatalkori mását látja Jungban, és sok tekintetben fiaként bánik vele.

A VIZSGA erről a két férfiról szól, és egy nőről, aki mindössze 12 óra alatt a feje tetejére állítja az életüket. Következzék 1958. szeptember 14., egy hétfői nap hiteles története…

Rendezte:
Bergendy Péter

Forgatókönyv:
Köbli Norbert

Operatőr:
Tóth Zsolt

Vágó:
Király István

Szereplők:
Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter, Balogh András, Elek Ferenc

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Unio Film

Hazai moziforgalmazó:
Vertigo Média Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek