Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A világ legszebb története

The Greatest Story Ever Told

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 1965. február 15.

George Stevens háborús krónikásként megörökítette a normandiai partraszállást, elkészítette James Deannel Az óriást, élete legnagyobb filmes vállalkozása azonban minden bizonnyal ez az ambiciózus szuperprodukció volt, amely több mint három órában dolgozza fel Jézus életútját!

A betlehemi születéstől az apostolok összehívásán, a hegyibeszéden és a számos csodatételen keresztül egészen a keresztútig, a keresztre-feszítésig és a feltámadásig, Jézus történetének szinte minden fontos állomása megelevenedik ebben a mai szemmel nézve is káprázatos látványvilágú, monumentális filmeposzban!

Az 5 Oscar-díjra jelölt, eredetileg 260 perces monumentális alkotásában a korszak szinte összes hollywoodi sztárja felvonult. Jézus szerepében nem kisebb legendát láthatunk, mint Max von Sydow-t, de a kisebb szerepekben is csupa világsztár bukkan fel. Keresztelő Szent Jánost Charlton Heston alakítja, Martin Landaut láthatju Kajafásként, és egy rövid mellékszerep erejéig a legendás John Wayne is felbukkan! Telly Savalas Poncius Pilátus szerepében tűnik fel, és ennek filmtörténeti jelentősége van: a színész ugyanis ekkor borotválta le a fejét, majd élete végéig megmaradt kopasznak (és ezzel Kojakként bevonult a tévélegendák közé!).

Rendezte:
George Stevens

Forgatókönyv:
James Lee Barrett, George Stevens

Operatőr:
Loyal Griggs, William C. Mello

Zene:
Alfred Newman

Szereplők:
Max Von Sydow, Charlton Heston, Claude Rains, Martin Landau, Roddy McDowall, Shelley Winters, Sidney Poitier, José Ferrer, Telly Savalas, John Wayne

Műfaj:
dráma

Játékidő:
195 perc

Ország:
USA

Gyártó:
United Artists

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek