Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A vér és méz földjén

In the Land of Blood and Honey

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2011. december 23.
Magyarországi premier: 2012. március 1.

Danijel (Goran Kostic) és Ajla (Zana Marjanovic) életét gyökeresen meghatározza az 1990-es évek boszniai háborúja. A kegyetlen etnikai konfliktus két ellentétes oldalának szereplői ők: Danijel egy katona, aki a szerbek oldalán harcol, míg Aila Bosznia szülötte, akit abban a szerb táborban tartanak fogságban, ahol a férfi is szolgál. Danijel és Aila már a háború előtt ismerték egymást, és ha nincsen a kirobbant szembenállás, végleg egymásba szeretnek.

Ám a háborús konfliktus mindkettőjük életét magával ragadta, kapcsolatuk a reményből a reménytelenségbe fordult, motivációikat, hitüket és vágyaikat a másik iránt a háború kezdete óta egyértelműen a szembenállás határozza meg.

Angelina Jolie (Az utazó, Salt ügynök) saját maga írt bemutatkozó rendezése érzékeny portrét fest a háború erkölcsi, lelki és fizikai aspektusairól, amelyeket úgy az emberek egészére, mint az egyénekre fejt ki, valamint kitűnően világít rá a beavatkozást elutasító politika súlyos társadalmi következményeire. A vér és méz földjén-t a 2012-es Golden Globe Díjátadón a legjobb idegen nyelvű film díjára jelölték, míg a 2011-es Szarajevói Filmfesztiválon elnyerte a Heart of Sarajevo megbecsülést.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Angelina Jolie

Forgatókönyv:
Angelina Jolie

Operatőr:
Dean Semler

Vágó:
Patricia Rommel

Zene:
Gabriel Yared

Szereplők:
Rade Serbedzija, Zana Marjanovic, Goran Kostic, Branko Djuric, Nikola Djuricko, Dzana Pinjo, Fedja Stukan

Műfaj:
dráma, háborús

Játékidő:
127 perc

Ország:
USA

Gyártó:
GK Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek