Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Vasember

Iron Man

73% / 3 szerkesztő
80% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. május 2.
Magyarországi premier: 2008. április 30.

Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos (Robert Downey Jr.) éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri, és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé.

Ráadásul foglyul ejtik, és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben, és távol tartja a vasszilánkot a szívétől.

Így születik meg a legendás Vasember…

Rendezte:
John Favreau

Forgatókönyv:
Art Marcum, Matt Holloway, Mark Fergus, Hawk Ostby

Operatőr:
Matthew Libatique

Vágó:
Dan Lebental

Zene:
Ramin Djawadi

Szereplők:
Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges

Műfaj:
dráma, akció, sci-fi

Játékidő:
126 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Marvel Enterprises, Paramount

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. május 10.

"A nagyjából egyszemélyes Robert Downey Jr.-attrakcióként aposztrofálható Vasember üdítő színfoltja a képregényfilmeknek. Semmi olyan úttörő mozgóképes eseményre nem kell számítani persze, mint a Sin City formabontó eredetisége esetében: a Vasember „csupán” az X-Men 2. óta legjobban vászonra alkalmazott képregénynek számít. Nem beszélve arról, mekkora felüdülés végre főhősként a vásznon látni egy szórakoztató, ámde alkoholista nőfaló ignoráns különcöt egy olyan undorítóan álszent világban, amely John McClane-t is betörte aljas anyagi érdekektől vezérelve – még akkor is, ha a züllő életmód számára olyannyira elengedhetetlen dohányzás ezúttal is csak az afgán gonosztevő privilégiuma. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek