Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A United 93-as

United 93

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. április 28.
Magyarországi premier: 2006. augusztus 17.

Abban az alig 90 percben, amit a gép a levegőben töltött, a világ az erőszak új korszakába lépett. A filmesek az elátkozott gép fedélzetén és a földön történteket az utasok és a személyzet családtagjaival, repülésirányítókkal, a 9/11 bizottság tagjaival és más személyekkel készített interjúk alapján rekonstruálták tehetséges, ám javarészt ismeretlen színészek segítségével.

A végeredmény egy valós időben játszódó, döbbenetes erejű krónika lett a modern és a régi világ pusztító erejű ütközéséről… és a bátorságról, amely ebből a tragédiából született.

Ez a lebilincselő, provokatív dráma az utasokról, a személyzetről és a légiirányítókról szól, akik egyre fokozódó rettegéssel figyelték, amint a United Airlines 93-as járata a negyedik eltérített repülővé vált a legszörnyűbb terrortámadás napján, 2001 szeptember 11-én.

Rendezte:
Paul Greengrass

Forgatókönyv:
Paul Greengrass

Operatőr:
Barry Ackroyd

Vágó:
Clare Douglas, Richard Pearson és Christopher Rouse

Zene:
John Powell

Szereplők:
Christian Clemenson, Trish Gates, Polly Adams, Opal Alladin, Erich Redman, Ben Sliney, Susan Blommaert

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. augusztus 16.

"A zárójelenet miatt immár sokadszor is dícséret illeti a kerek szemüveges ánglius direktort és arányérzékét, ugyanis a mindent és mindenkit megsemmisítő robbanás már nem került bele a filmbe. Ezzel nem csak a hatásvadászat csapdáját és a költségvetés megduplázását kerüli el ügyesen, hanem még világossabbá teszi: az áldozatokat megillető kegyeletre is tekintettel volt filmje elkészítésekor. És valóban, a Bourne-sorozat újabb epizódjainak rendezője olyan mozit csinált, aminél méltóbb tisztelgést 2001. szeptember 11. mártírjai emléke előtt csak nehezen tudnánk elképzelni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek