Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A tűzből nincs kiút

Ladder 49

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. október 8.
Magyarországi premier: 2005. január 20.
Magyarországi DVD premier: 2005. június 14.

Mi vesz rá valakit, hogy berohanjon egy lángokban álló épületbe, amelyből mindenki más fejvesztve menekül? A tűzből nincs kiút megindító történet néhány hősről, akik hétköznapi életet élnek, hétköznapi álmokkal és szerelmekkel.

A film egy tipikus városi tűzoltócsapat életét mutatja be - azt, hogy mi van az újságcikkek hangzatos címei mögött, kik azok, akik felveszik a harcot a pusztító lángokkal -, középpontban egy férfival, akit semmi sem téríthetett el attól a szándékától, hogy tűzoltó legyen. És persze az is kiderül, hogy mindenki mögött, aki önzetlenül életeket ment, áll még néhány ember, aki mindezt lehetővé teszi. A tűzből nincs kiútban az elhivatott tűzoltó, Jack Morrison (Joaquin Phoenix) ki akar menteni valakit, de közben ő maga is csapdába esik egy tűzkatlanná változott raktárban. Körülötte csak lángok, áthatolhatatlan füst és összeomló falak.

Jack már a saját életéért küzd, minden segítségtől elzárva, miközben odakint mentora és felettese, Mike Kennedy (John Travolta) is mindent megtesz azért, hogy legjobb barátját kiszabadítsa. A kétségbeesett harc közben Jack felidézi percről percre, évről évre az utat, amelyet bejárt - kezdve attól a naptól, amikor először találkozott későbbi kapitányával, Kennedyvel, és csatlakozott a baltimore-i tűzoltósághoz

Rendezte:
Jay Russell

Forgatókönyv:
Lewis Colick

Operatőr:
James L. Carter

Vágó:
Bud S. Smith, M. Scott Smith

Zene:
William Ross, Robbie Robertson

Szereplők:
Joaquin Phoenix, John Travolta, Jacinda Barrett, Morris Chestnut, Kevin Daniels, Robert Patrick, Kevin Chapman, Balthazar Getty, Jay Hernandez, Billy Burke

Műfaj:
akció, dráma

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Buena Vista

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. január 23.

"Nézhető A tűzből nincs kiút (ha pedig nem láttuk a Lánglovagokat, akkor egyenesen élvezhető), de a célkitűzését tekintve talán hasznosabb lett volna egy alapos dokumentumfilmet készíteni a témáról, huszadennyi pénzből."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek