Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A túlvilág szülötte

The Unborn

47% / 3 szerkesztő
57% / 6 olvasó
Amerikai premier: 2009. január 3.
Magyarországi premier: 2009. március 26.
Magyarországi DVD premier: 2009. július 30.

Egy halott lelkét néha annyira megfertőzi a gonosz, hogy nem juthat be a mennyországba. Örökös bolyongásra van kárhoztatva a világok határai között, és kétségbeesve keresi az új testet, amelybe beköltözhet.

És ez néha tényleg sikerül neki…

Casey Bell gyűlölte az anyját, amiért az kisgyermekként magára hagyta. Ám amikor megmagyarázhatatlan események történnek, Casey lassan megérti, az anyja miért ment el. Könyörtelen álmok kínozzák, és amikor ébren van, egy gyötrődő szellem kísérti. Kénytelen az egyetlen olyan spiritisztához, Sendakhoz fordulni, aki véget vethet ennek az egésznek.

Sendak segítségével Casey felfed egy családi átkot, mely egészen a náci Németországig nyúlik vissza: egy lényre lel, aki képes bárkit vagy bármit megszállni, és minden alakváltáskor egyre erősebb lesz. Az átok új életre kel, és Casey egyetlen esélye a túlélésre az lehet, ha lezárja a túlvilági átjárót, amit felnyitott valaki, aki soha nem született meg…

Rendezte:
David S. Goyer

Forgatókönyv:
David S. Goyer

Operatőr:
James Hawkinson

Vágó:
Jeff Betancourt

Zene:
Ramin Djawadi

Szereplők:
Odette Yustman, Gary Oldman, Meagan Good, Cam Gigandet

Műfaj:
horror, thriller

Ország:
USA

Gyártó:
Phantom Four, Platinum Dunes, Rogue Pictures,Universal

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2009. március 26.

"Végtelenül, rettentően és menthetetlenül unalmas. Rögtön az elején és menetrendszerűen, mint a Dankó Pista Intercity, előkerül a semmiből a fehér arcú, átható tekintetű horrorfilmes sablongyerek; akiről tudjuk előre, hogy soha nem fog megszólalni, viszont 30 méter távolságból képes hangsebességgel sikítva az arcunk elé előtt teremni bármilyen helyzetben."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek