Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A tolmács

The Interpreter

Nem láttuk.
40% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. április 22.
Magyarországi premier: 2005. április 14.
Magyarországi DVD premier: 2005. szeptember 20.

Az afrikai származású Silvia Broome (Nicole Kidman) az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik tolmácsa. Egy nap véletlenül fültanúja lesz, amint az egyik afrikai állam kormányfőjét halálos fenyegetés éri. Broome nem tétovázik, azonnal értesíti az Egyesült Nemzetek Nagygyűlését, ahol persze - mint ilyenkor lenni szokott - nem hisznek neki. Mikor aztán ráébred, hogy az elnökhöz hasonlóan így ő is a merénylők célpontjává vált, kétségbeesetten próbálja meghiúsítani az összeesküvést, abban bízva, hogy talán lesz majd valaki, aki hisz neki - ha sikerül egyáltalán életben maradnia.

Tobin Keller-t (Sean Penn), egy szövetségi ügynököt bíznak meg Broome védelmével, akinek a szemében egyben gyanúsított is az afrikai tolmácsnő, mivel nem hajlandó megosztani Kellerrel a teljes igazságot. Silvia és Tobin természetszerűleg két különböző nézőpontból látják a dolgokat: a tolmácsnő a végletekig bízik a szavak szentségében és erejében, míg a titkosügynök az emberek viselkedéséből olvas - a tetteiknek, és nem a szavaiknak hisz. De vajon melyik attitűd az, amellyel sikerül az összeesküvést felgöngyölíteni úgy, hogy mindketten életben maradjanak?

Az Oscar-díjas (Távol Afrikától) Sydney Pollack (legutóbb: A cég, Sabrina, Zuhanás) rendezte film “grishami” fordulatokat és feszültséget ígér két olyan színészóriás főszereplésével, mint a szintén Oscar-díjas Nicole Kidman és Sean Penn, nem beszélve az ugyancsak akadémiai aranyszoborra jelölt operatőrről, zeneszerzőről és vágóról.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Sydney Pollack

Forgatókönyv:
Scott Frank, Charles Randolph és Steven Zaillian

Operatőr:
Darius Khondji

Vágó:
William Steinkamp

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener, Yvan Attal, Tsai Chin, Jesper Christensen, Dana Eskelson

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
128 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Interpreter Productions LLC/Working Title Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek