Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Tökös, a Török, az Őr meg a Nő

Le Boulet

Nem láttuk.
53% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2002. április 10. (Franciaország)
Magyarországi premier: 2003. január 2.

Mint minden nagymenő gyorslövész, Moltés (Gérard Lanvin) is előbb-utóbb a börtönben köt ki. A történet ezzel kezdődik. Moltés aztán, hogy gyorsabban (és talán szerencsésebben) teljenek az évek, Francis Reggio, a fegyőr (Benoit Poelvoorde) segítségével minden héten lottózik, fifty-fifty alapon. Egy nap aztán, hogy a történet igazán beinduljon, meg is üti a főnyereményt: 15 milliót!

Reggio felesége, Pauline (Rossy de Palma), akinek véletlenül éppen a ritikülje rejti a nyertes szelvényt, hirtelen Afrikába utazik, hogy a bolond jó szívével az ápolónővért játssza egy nemzetközi rallyn (és minél messzebb kerüljön utált férjétől, a Pierre Richard-szerű fegyőrtől). De vajon mit csinált a nyertes szelvénnyel, és tud-e egyáltalán róla? Moltés a hír hallatán megszökik a börtönből, és Reggiót is arra kényszeríti, hogy vele tartson, megkeresni a csalfa asszonykát. Az úti cél pedig a rally helyszíne: Bamako.

Szerepel még a történetben a Török (José Garcia), Moltés esküdt ellensége; a testőre, egy acélfogú óriás (Gary Tiplady) némi James Bond utánérzéssel; valamint egy tengelyéről levált vidámparki óriáskerék; továbbá egy seregnyi rebellis tuareg; no és persze van sivatagi autós üldözés is, sőt, még egy válogatott francia focista is labdába rúg (tessék felismerni!). A tökös, a török, az őr meg a nő két balfék fickó története, akik gyűlöletes szimbiózisuk ellenére is ettől kezdve örökre elválaszthatatlanok…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Alain Berberian, Frédéric Forestier

Forgatókönyv:
Matt Alexander

Vágó:
Philippe Bourgueil

Zene:
Robert Basarte

Szereplők:
Gérard Lanvin, Benoit Poelvoorde, José Garcia, Rosy De Palma, Djimour Hounsou, Gary Tiplady

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
107 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
France 2 Cinéma, France 3 Cinéma, TPS Cinéma

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2004. július 8.

"A Tökös-Török szimpatikus lenne, ha több időt szánnak a forgatókönyvre, ha nem próbál a dramaturg lépten-nyomon tréfálkozni és ha nem visznek bele ilyen meg amolyan high-tech lassításokat, gyorsításokat."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek