Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A titkos ajtó

The Door In The Floor

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. június 18.
Magyarországi premier: 2005. május 5.

A New York állambeli, tengerparti East Hampton közösségében játszódó történet a híres gyermekkönyv-író Ted Cole (Jeff Bridges) és gyönyörű felesége, Marion (Kim Basinger) életének egyik fordulópontját jelentő nyár krónikája. A pár egykor felhőtlenül boldog házasságát tragédia árnyékolta be.

A szülők szeretettel veszik körül életben maradt gyermeküket, a négyéves, okos kis Ruth-ot (Elle Fanning), aki úgy vállal fel mindent, ahogy talán csak egy gyermek képes. Ám a tény, hogy Marion számára a szeretet egyet jelent a veszteséggel valamint Ted félrelépései arra utalnak, hogy a kapcsolatban változásra van szükség.

Ez a változás pedig meg is érkezik az ifjú Eddie O‘Hare (Jon Foster) személyében, akit Ted asszisztensként vesz fel egy nyárra, és akitől azt reméli, hogy segít megerősíteni házaspár közötti érzelmi köteléket. Eddie isteníti Ted-et de Ted szeszélyes munkaszokásai miatt hamarosan saját képességeire kénytelen hagyatkozni. Eddie-ben hamarosan vágy ébred a feleség iránt, rég elfelejtett női és anyai érzelmeket lobbantva lángra Marionban.

A fiatalember legnagyobb meglepetésére úgy látja, hogy érzelmeit viszonozzák. Eddie szenvedélyes szerelemre gyúl a látszólag törékeny, de egyre merészebbé váló Marion iránt, és lassan ráébred, hogy Ted látszólagos nemtörődömsége mögött is valami más rejtőzik. Ahogy múlik a nyár, Marion és Ted nehéz döntések meghozására kényszerül a család jövőjéről.

Rendezte:
Tod Williams

Forgatókönyv:
John Irving regénye alapján Tod Williams

Operatőr:
Terry Stacey

Vágó:
Affonso Goncalves

Zene:
Marcelo Zarvos

Szereplők:
Elle Fanning, Jeff Bridges, Kim Basinger, Jon Foster, Bijou Phillips, Mimi Rogers

Műfaj:
dráma

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Focus Features, This Is That Productions, Revere Pictures, Good Machine

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek