Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A titkos ablak

Secret Window

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. március 12.
Magyarországi premier: 2004. június 3.
Magyarországi DVD premier: 2004. október 5.

Mort Rainey (Johnny Depp) sikeres író, aki életének éppen egy nehéz időszakát éli. Miután szeretett feleségét, Amyt (Maria Bello) rajtakapta egy útszéli motelben egy idegen férfival, válókeresetet adott be ellene, és a várost maga mögött hagyván vidékre költözött. Menekülne a munkájába, de hiába, nincs ihlete. Egész nap csak sivár tóparti kunyhója kényelmes kanapéján fekszik szakadt köntösében.

Egy nap idegen férfi kopogtat az ajtaján. John Shooterként (John Turturro) mutatkozik be, és azzal vádolja Mortot, hogy egyik megírt történetét tőle lopta. Mort hisz benne, hogy a plágium vádja rögtön megcáfolásra kerül, amint megmutatja az idegennek annak a magazinnak a példányát, amely két évvel korábban tette közzé a történetet, mint a Shooter kéziratán szereplő dátum (Rainey regényét 1995-ben adták ki, míg Shooter 1997-ben írta a sajátját). Nem úgy tűnik, mintha Shooter-nek lenne egy eredeti másolata abból az időből, az idegen mégis elégtételt követel: a saját befejezését. Olyannyira, hogy ha nem derül ki az igazság, akkor Shooter még a gyilkosságtól sem riad vissza.

Nem marad más hátra, Mortnak be kell bizonyítania, hogy övé a sztori. Furcsa történések veszik kezdetüket, míg Mort az eredeti kézirat után nyomoz, amelyből exfelesége, Amy és újdonsült barátja, Ted (Timothy Hutton) sem maradhat ki. Rainey megpróbálja kideríteni Shooter valódi kilétét, miközben rá kell jönnie: lehet, hogy az idegen jobban ismeri őt, mint ő saját magát.

Stephen King Titkos ablak, titkos kert című novellájából David Koepp (a Hetedik érzék rendezője, a Pókemberek és a Pánikszoba írója) rendezett feszült hangulatú, borzongató, csavaros thrillert.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
David Koepp

Forgatókönyv:
Stephen King novellájából David Koepp

Operatőr:
Fred Murphy

Vágó:
Jill Savitt

Zene:
Philip Glass

Szereplők:
Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton, Charles S. Dutton, Len Cariou, Joan Heney, John Dunn-Hill

Műfaj:
thriller

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek