Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A titkok kulcsa

The Skeleton Key

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. augusztus 12.
Magyarországi premier: 2005. augusztus 25.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 29.

Dél-Louisiana mocsarainak mélyén egy alig ismert kultúra már hosszú generációk óta furcsa rituáléknak hódol. A szkeptikusoknak ezek a szokások csupán babonának tűnnek, amelyeket az afrikai, francia, karib-szigeteki és spanyol hiedelmek együttes hatása szült. Ám azok számára, akik átlépik a hit sötét küszöbét, a jó és a gonosz erők életre kelnek… és halált hoznak. Mert ha elkezdesz hinni, minden félelmed valóra válik.

Caroline Ellis (Kate Hudson) önfejű és elfoglalt fiatal nő, akinek nincs ideje a helyi feketemágiáról és boszorkányságról szóló mesékkel foglalkozni. Elég pénzt akar keresni ahhoz, hogy beiratkozhasson a nővérképzőbe, és ennek éredekében még arra is hajlandó, hogy bentlakásos gondozóként dolgozzon egy elszigetelt ültetvényen álló ház idős tulajdonosa mellett, egyórányi kocsiútra New Orleans-tól… mélyen a folyódeltában, amely a helyiek misztikus ceremóniáiról híresült el.

Az ódon kúria lakói Violet (Gena Rowlands) és Ben Devereaux (John Hurt), és úgy tűnik, hogy mind otthonukat, mind őket magukat komor emlékek súlya terheli. Ám Caroline számára a hely nem számít - ő csupán a munkáját szeretné végezni, amely nem más, mint az agyvérzés következtében majdnem teljesen lebénult Ben ápolása. Hogy Caroline munkáját segítse, Violet egy kulcsot ad át neki, amely a ház minden szobáját nyitja, csak azt az egyet nem, amelyet a fiatal ápolónő egy könyvespolc mögé rejtve fedez fel a padláson. A szoba látszólag elfelejtett régi holmikat rejt, tükröket, amelyek valamiért hiányoznak a lenti helyiségekből, és olyan tárgyakat, amelyek különös varázslatokhoz használatosak.

Ettől kezdve megmagyarázhatatlan események kezdődnek. A kúria és a benne lakó furcsa pár rengeteg titok őrzője, és minél többet fedez fel róluk Caroline, annál többet tud meg a padlásszoba a sötét rejtélyéről… egy rémítő és baljós erőről, amely bosszúval fenyegeti azt, aki hinni kezd benne. Ahogy Caroline kételkedni kezd saját meggyőződéseiben, egyre közelebb kerül ahhoz, hogy átlépje a küszöböt, amelyen túl az egyszerű hit véres valósággá válik.

A filmet a brit Iain Softley rendezte, aki legutóbb a K-PAX - A belső bolygó című filmmel remekelt, a forgatókönyvet pedig A kör-t és A kör 2-őt is jegyző Ehren Kruger írta.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Iain Softley

Forgatókönyv:
Ehren Kruger

Operatőr:
Daniel Mindel

Vágó:
Joe Hutshing

Zene:
Ed Shearmur

Szereplők:
Kate Hudson, Gena Rowlands, Peter Sarsgaard, John Hurt, Joy Bryant, Jen Apgar, Ianello Garcino

Műfaj:
horror, thriller

Ország:
USA

Gyártó:
Double Feature Films, Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek