Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Tiltott Királyság

The Forbidden Kingdom

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2008. április 18.
Magyarországi premier: 2008. szeptember 25.

Napjainkban a tizenhét éves Jason Tripitikas (Michael Angarano), Kung fu-rajongóként gyakran álmodik a Majomkirályról. Eljár a Chinatown zálogházába, amely egy Öreg Hop nevű rejtélyes vak öregember tulajdona, aki kung fu DVD-ket árul.

Egy nap a boltban egy majd’ két méter hosszú bo-botra bukkan, amelynek végén egy bronzmajom van – éppen olyan, mint amilyet álmaiban a Nagy Bölcs használ. Az Öreg Hop elmeséli neki, hogy a bot már akkor is ott volt, amikor a nagyapja megnyitotta az üzletet, és hogy nem eladó; a legenda szerint, egy férfi jön érte, hogy visszaadja a jogos tulajdonosának.

Később egy utcagyerekekből álló banda, arra kényszeríti Jasont, hogy segítsen nekik betörni az Öreg Hop boltjába. Az akció rosszul végződik. Az egyik bandatag lelövi az öreget, de mielőtt az a földre rogyna, Jasonnek dobja a botot és arra kéri, keresse meg annak jogos tulajdonosát.

Menekülés közben Jason leesik a tetőről és a bot mágikus hatására átkerül a múltba egy ókori kínai faluba…

Rendezte:
Rob Minkoff

Forgatókönyv:
John Fusco

Operatőr:
Peter Pau

Vágó:
Eric Strand

Zene:
David Buckley

Szereplők:
Jet Li, Jackie Chan, Michael Angarano

Műfaj:
kaland, fantasy

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA / Kína

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2008. szeptember 24.

"Az angol és kínai nyelv közti béna váltások miatt már fel sem háborodok; amiatt viszont igen, hogy kalandvígjáték (ha minden igaz…) létére A Tiltott Királyság bosszantóan kevés poént tud felmutatni; bár el kell ismernem, még így is köröket ver a Múmia 3.-ra. (...) A harcjeleneteken sajnos a két nagyágyú sem tudott segíteni, ugyanis a forgatáskor éppen egyikük sem volt „Csúcsformában”. Annál jobban összeakaszthatták viszont a bajszukat a maszkmesterekkel - legalább is a végeredmény igencsak erre utal. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek