Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Thomas Crown-ügy

The Thomas Crown Affair

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 1999. augusztus 6.
Magyarországi premier: 1999. augusztus 19.

Thomas Crown multimilliomos, a New York-i felső tízezer megbecsült tagja. Mindent megvehet, amit akar, csak hát van, amit nem lehet pénzen megvenni…

Amikor egy híres múzeumban megszólal a riasztó, és valaki kisétál az épületből egy felbecsülhetetlen értékű Monet festménnyel, Thomas Crown a legutolsó személy, akit a New York-i rendőrség gyanúsítana. Egyvalakinek azonban mégis gyanús a férfi: a festmény visszaszerzésével megbízott Catherine Banning nyomozónőnek meggyőződése, hogy Crownnak köze van az ügyhöz.

Catherine legalább annyira szereti a nagy tétre menő játszmákat, mint a férfi, így teljes lendülettel veti bele magát az ügybe. A játék kétszemélyes, de győztes csak egyikük lehet.

John McTiernan rendező (Ragadozó, Die Hard 1, 3., A 13. harcos) 1998. októberében látott neki a népszerű 1968-as film új változatának rendezéséhez (az eredetiben Faye Dunaway és Steve McQueen voltak a főszereplők). A 48 millió dollárból forgatott remake szép sikert aratott - 124 millió dollárt kaszírozott a világ mozijaiban.

Rendezte:
John McTiernan

Forgatókönyv:
Alan Trustman 1968-as forgatókönyve alapján: Leslie Dixon, Kurt Wimmer

Operatőr:
Tom Priestley Jr.

Zene:
Bill Conti

Szereplők:
Pierce Brosnan, Rene Russo, Denis Leary, Ben Gazzara, Frankie Faison, Fritz Weaver, Faye Dunaway

Műfaj:
krimi, romantikus

Játékidő:
113 perc

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
1999. november 25.

"Kellemesen klasszikus, mégsem kliséktől hemzsegő, hagyományos és szélesen rendezett, régivágású film lett ez a feldolgozás."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek