Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A tejesember

Süt

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2009. december 10.

Az érettségizett Juszufnak nem sikerül az egyetemi felvételije. Egyetlen igaz szenvedélye a versírás. Egy költeménye meg is jelenik egy kisebb irodalmi folyóiratban, de sem a versekből, sem az általa és anyja által árusított, folyamatosan csökkenő árú tejből nem tudnak profitálni. Mikor Juszuf rájön, hogy anyja titkos viszonyt folytat, apátiába zuhan, ráadásul rövidesen megkapja katonai behívóját is. Vajon képesnek érzi-e magát, hogy szembenézzen ismeretlen jövőjével, az életét érintő gyors változásokkal, s előre tud-e lépni a felnőttkor felé, hátrahagyva ifjúságát?

A tejesember Semih Kaplanoglu Tojás-Tej-Méz trilógiájának második darabja, melynek fő témája az anya és fiú közötti viszony, miközben a háttérben kibontakozik a változó török társadalom, generációs és város-vidék ellentétek.

A trilógia első részét (Jumurta) nyáron mutatták be a hazai mozik. Ezen második darab világpremierjére a 65. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában került sor - 17 év óta az első török versenyfilmként a Mostrán. Azóta számos elsőrangú fesztiválon szerepelt, s aratott tetszést (Torontó, Mar del Plata, Isztambul, Edinburgh).

Rendezte:
Semih Kaplanoglu

Forgatókönyv:
Semih Kaplanoglu

Operatőr:
Özgür Eken

Vágó:
François Quiqueré

Szereplők:
Melih Selcuk, Basak Köklükaya, Riza Akin, Saadet Aksoy, Alev Uçarer, Serif Erol, Orçun Köksal

Műfaj:
dráma

Játékidő:
102 perc

Ország:
Törökország, Franciaország, Németország

Gyártó:
Kaplan Film

Hazai moziforgalmazó:
Mozinet

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek