Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A tégla

The Departed

Nem láttuk.
95% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2006. október 6.
Magyarországi premier: 2006. november 9.
Magyarországi DVD premier: 2007. április 16.

Az ír maffia legtehetségesebb fiatal tagja (Matt Damon) felvételizik a Massachusettsi Rendőrakadémiára. De nem azért, mert jó útra akar térni: azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak.

Ám egy másik fiatal rendőrtiszt (Leonardo DiCaprio) hasonló feladatot kap: neki Boston nagyhatalmú bűnszövetkezetébe kell jelentkeznie, hogy ott lehetőleg a keresztapa (Jack Nicholson) közelébe kerüljön.

A két beépített ember jól végzi a munkáját. Túl jól. Mindketten új társakra, új szövetségesekre találnak munkájuk közben, de nem felejtik, ki adta ki az eredeti parancsot. És mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy kéme a közelükben: amelyikük hamarabb leleplezi a másik kémet, az talán életben maradhat végül.

Rendezte:
Martin Scorsese

Forgatókönyv:
William Monahan

Operatőr:
Michael Ballhaus

Vágó:
Thelma Schoonmaker

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Mark Wahlberg, Alec Baldwin

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
152 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. november 8.

"Bár a film túlnyomórészt az első rész történetét követi, de bele-belenyúl az eredeti filmsorozat mindhárom részébe is. (...) A továbbiakban is tűzzel-vassal fogok küzdeni az értelmes filmek újrafelhasznosítása ellen. Ha azonban mindegyik felmelegített darab olyan színvonalas lenne, mint A tégla, örömmel süllyednék alá az álomgyár ötlettelenségének ingoványos mocsarába. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek