Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A tébolyultak

The Crazies

73% / 3 szerkesztő
75% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2010. február 26.
Magyarországi premier: 2010. május 20.
Magyarországi DVD premier: 2010. november 25.

Képzeld el, hogy egy boldog és biztonságos kisvárosban éled a megszokott életedet. Aztán hirtelen valami történik. Valami rossz. Nagyon-nagyon rossz. Jól ismert barátaid és szomszédaid hirtelen, egyik pillanatról a másikra ijesztő és veszélyes őrültekké változnak…

David Dutton (Timothy Olyphant) Ogden Marsh megbecsült sheriffje, egy eszményi amerikai kisvárosé, ahol boldog és törvénytisztelő polgárok élik mindennapjaikat. Ám egy nap egyikük töltött puskával megy egy iskolai baseball-meccsre, készen arra, hogy embert öljön. Egy másik férfi felgyújtja a saját házát, miután feleségét és fiát bezárta az egyik helyiségbe. A kisváros, amely eddig csendes,  jelentéktelen emberek otthona volt, napokon belül olyan beteges őrültek lakhelyévé változik, ahol züllött, vérszomjas gyilkosok kóvályognak fegyvereket és késeket rejtegetve a sötétben.

Dutton sheriff megpróbálja kideríteni, mi történik valójában, de a rémület és az értelmetlen erőszak csak tovább fokozódik. Valamiféle téboly fertőzi Ogden Marsh békés polgárait. Szinte már teljes fejetlenség uralkodik, ahogyan a városlakók egyenként adják meg magukat az ismeretlen méreg hatásának és szadista erőszaktevőkké válnak.

Annak érdekében, hogy az őrület kordában tartható legyen, a kormány elszigeteli a várost - senkit nem enged se ki-, se bejutni, akár fertőzött, akár nem. Az a néhány, még épelméjű ember, akiket elkerült a fertőzés, csapdában találja magát: Dutton sheriff és terhes felesége, Judy (Radha Mitchell); az orvosi központ egyik asszisztense, Becca (Danielle Panabaker); valamint Russell (Joe Anderson), Dutton helyettese és jobbkeze. A kis csapat kénytelen összefogni, hogy egy iszonyatos éjszakai küzdelem folytán mindent megtegyen életben maradásáért, és a városból való kijutásért.

George A. Romero klasszikus horrorjának feldolgozásában a képeslapra festett “amerikai álom” válik szörnyűséges rémlátomássá, ahol négy túlélő találja csapdában magát saját békés szülővárosában. Breck Eisner (Szahara) rendezése a horrorokban jártas Ray Wright (Mezsgye) és Scott Kosar (A texasi láncfűrészes, A rettegés háza - Amityville Horror, A gépész) forgatókönyvére támaszkodik.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Breck Eisner

Forgatókönyv:
George A. Romero nyomán Scott kosar és Ray Wright

Operatőr:
Maxime Alexandre

Vágó:
Billy Fox

Szereplők:
Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker, Christie Lynn Smith, Brett Rickaby, Preston Bailey

Műfaj:
horror

Játékidő:
101 perc

Ország:
amerikai-egyesült-arab-emirátusok

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2010. május 26.

"A tébolyultak jóérzéssel élvezhető horror-akcióként hat. Története valódi fenyegetést hordoz mindannyiunknak, s arra késztet, hogy egy pillanatra álljunk meg, és gondolkodjunk el: hol is tartunk, és mit is szeretnénk elérni?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek