Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szövetség

The League of Extraordinary Gentlemen

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2003. július 11.
Magyarországi premier: 2003. október 2.

A világ jó kezekben van. Legalábbis addig, míg leghíresebb kalandorai, legfurább különcei és legvakmerőbb csodabogarai a jó ügy érdekében hajlandóak összefogni. Amikor egy Fantom nevű maszkos idegen személyében - aki az 1800-as évek legvégéhez képest szupermodern fegyverekkel rendelkezik - soha nem látott nagy veszedelem fenyegeti a föld biztonságát, Viktória királynő ügynökei létrehozzák azt a szövetséget, amelyet még nem látott a világ - és valószínűleg nem is fog sokszor.

Allan Quatermain (Sean Connery), Salamon király kincsének megtalálója szövetkezik az indiai kalandorral, Nemo kapitánnyal (Naseeruddin Shah), a halhatatlan Dorian Grayjel (Stuart Townsend), az önmagán végzett kísérleteivel elfoglalt Dr. Jekyllel (Jason Flemyng), Drakula gróf egyenes ági leszármazottjával, Minával (Peta Wilson), a nehéz gyerekkora után sikeres detektívvé vált Thomas Sawyerrel (Shane West) és a Láthatatlan Emberrel (Tony Curran). Azt nem mondhatjuk, hogy mindig mindenben egyetértenek (sőt, gyanús, hogy a láthatatlan ember néha el se jön a gyűléseikre), de ha harcra kerül a sor, mindannyian tudják: ha senki másban, egymásban bízhatnak… mindhalálig.

Rendezte:
Stephen Norrington

Forgatókönyv:
Alan Moore képregénye nyomán James Robinson

Operatőr:
Dan Laustsen

Vágó:
Paul Rubell

Zene:
Trevor Jones

Szereplők:
Sean Connery, Stuart Townsend, Richard Roxburgh, Robert Willox, Naseeruddin Shah, Peta Wilson, Tony Curran, Shane West, Jason Flemyng

Műfaj:
akció, fantasy, kaland

Játékidő:
110 perc

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. január 5.

"Képregényfilm ezúttal Európából. A hősök a világirodalom szülöttei, a békét veszélyeztető gonosz azonban a kliséké. Látványorgia annak minden mellékhatásával."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek