Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szerelemről és más démonokról

Del amor y otros demonios

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. október 9., Pusan Nemzetközi Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2010. december 16.

A babonák és az inkvizíció légkörében élő Sierva María (Eliza Triana) örökös szeretetlenségben tölti a napjait: az apja (Joaquin Climent), a mihaszna márki, s felesége, az egykori szilaj, mesztic szépség együttesen gyűlölik a kislányt, mivel természete ellentétes az övékével. A törékeny és félénk Sierva szinte egyáltalán nem érintkezik szüleivel; a rabszolgákkal barátkozik s éjszakáit is ócska viskókban tölti.

Egy végzetes napon azonban, Sierva María bokáját megharapja egy veszett kutya, és ez a tragikus esemény felrázza az életüket. A város püspöke megparancsolja, hogy a lányt helyezzék el a Santa Clara-kolostorban, azaz “az élve eltemetés épületében”, mivel betegségét az ördög mesterkedésének tartja. Itt ördögűzésnek vetik alá, ám a feladat végrehajtásával megbízott pap (Pablo Derqui) beleszeret a törékeny gyermekbe. Sierva María így életének utolsó napjaiban megismeri a szerelem misztériumát egy megtévedt pap, Cayetano Delaura atya személyében.

Rendezte:
Hilda Hidalgo

Forgatókönyv:
Gabriel García Márquez regényéből Hilda Hidalgo

Vágó:
Mariana Rodríguez

Zene:
Fidel Gamboa

Szereplők:
Pablo Derqui, Eliza Triana, Jordi Dauder, Joaquín Climent, Margarita Rosa de Francisco, Damián Alcázar, Alina Lozano, Martha Lucía Leal

Műfaj:
dráma

Játékidő:
95 perc

Ország:
Costa Rica, Kolumbia

Gyártó:
Alicia Films, CMO Producciones

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek