Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szerelem művészete

L'art d'aimer

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. augusztus 7., Locarnói Filmfesztuvál
Magyarországi premier: 2012. február 9.

“Abban a pillanatban, amikor szerelmes lesz az ember, zene csendül a fülében, mindenkinek másféle muzsikaszó” - vallja az író-rendező, Emmanuel Mouret, aki immáron sokadik munkáját szenteli az emberi kapcsolatoknak, a szerelem ábrázolásának. A Csak egy csók című, itthon is nagy sikerrel játszott mozi után ezúttal több pár kapcsolatán keresztül modellezi a különféle konfliktusokat.

Egy fiatal és vonzó hölgy önhibáján kívül magányos már hosszú ideje. Egy fiatal pár tagjaiban felmerül, hogy esetleg elmulasztanak valamit a fogadott monogámia során. Egy másik, korosodó párnál fény derül a feleség kicsapongó életére. Két szomszéd - egy magányos férfi és egy nő - hajkurássza egymást, miközben a nő még az előző kapcsolatát igyekszik zavartan lezárni. Egy másik nő pedig majdnem viszonyba keveredik egy neki szerelmet valló férfi barátjával.

Mindannyiukat az érzelmeik és a szíveik vezetik a tapasztalás különös útján, s a boldogság keresése köti össze őket. Emmanuel Mouret filmje a kapcsolatok sokféleségét dolgozza fel, s több oldalról ábrázolva beszél a magányról, a párkapcsolatok problémáiról és a társas együttélés kurrens kérdéseiről. Teszi pedig mindezt az elmaradhatatlan francia humorral és a szerelmesek fővárosával, Párizzsal fűszerezve. A szerelem művészete klasszikus romantikus vígjáték, amely a 2011-es Montreáli Világ Filmfesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.

Rendezte:
Emmanuel Mouret

Forgatókönyv:
Emmanuel Mouret

Operatőr:
Laurent Desmet

Vágó:
Martial Salomon

Szereplők:
Emmanuel Mouret, Pascale Arbillot, Ariane Ascaride, Frédérique Bel, Francois Cluzet, Julie Depardieu, Judith Godréche

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
85 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Moby Dick Films, Cinémage 5

Hazai moziforgalmazó:
Vertigo Média Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek