Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szépség és a szörnyeteg 3D

Beauty & The Beast

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2012. január 13.
Magyarországi premier: 2012. február 16.

A történet régi, mégis időtlen: egy kis francia falucskában él egy káprázatosan szép, megejtően bájos és okos fiatal leányzó, Belle, akit szabályosan üldöz szerelmével a jóképű, de durvalelkű, törtető Gaston. Egy napon Belle apját elrabolja a környéken magasodó kastélyban lakó, rettegett szörnyeteg, és “váltságdíjként” a leányt kéri érte. Belle gondolkodás nélkül feláldozza magát, és önként besétál a szörny csapdájába.

Ahogy telnek a napok, a lány úgy ismeri és szereti meg egyre jobban a taszító külső mögött jólelkűnek és nemesnek bizonyuló herceget. A különös romantikus kapcsolat kialakulásában a szörnyeteg kastélyának életre kelt tárgyai is segítenek - Belle a teáskanna (Kanna mama), a kis Csészike, a gyertyatartó és a falióra elbeszélései alapján ismeri meg fogvatartójának valódi, jó oldalát. Lassan kibontakozó szerelmük azonban nincs biztonságban, mivel a csalódott, dühös Gaston hadjáratot indít a “szörnyeteg” ellen…

A szépség és a szörnyeteg 3D az 1991-es, 4 Oscar-jelölést és 2 elnyert Oscar-díjat kapott Disney-rajzfilm 3D-s újrafeldolgozása.

Rendezte:
Gary Trousdale, Kirk Wise

Forgatókönyv:
Linda Woolverton

Vágó:
John Carnochan

Zene:
Alan Menken

Eredeti hangok:
Paige O'Hara (Belle, a Szépség hangja), Robby Benson (a Szörnyeteg hangja), Richard White (Gaston hangja), Jerry Orbach (Lumiere hangja), David Ogden Stiers (Cogsworth/narrátor hangja), Angela Lansbury (Mrs. Potts hangja), Bradley Pierce (Chip hangja)

Műfaj:
animációs

Játékidő:
84 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek