Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A számat figyeld

Sur mes livres

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. március 8.
Magyarországi premier: 2003. május 8.

A meglehetősen átlagos kinézetű, reménytelenül magányos, 35 éves Carla (Emmanuelle Devos) titkárnő egy ingatlanügynökségnél, ahol nem elég, hogy szinte éhbérért dolgoztatják, de meg sem becsülik. Carla egy nap rosszul lesz az irodában. Túlterheltségre panaszkodik, főnökei végül megengedik neki, hogy felvegyen egy kisegítőt. A munkaerő-közvetítőnél Carla jóképű, magas, fiatal férfi munkatársat igényel. Hamarosan munkába áll a kívánt jelölt, Paul (Vincent Cassel). Ám az ágról szakadt fiatalemberről hamarosan kiderül, hogy épp feltételes szabadlábon van, ezért szorul rá az igazolt munkahelyre. Carláról pedig megtudjuk, hogy vállig érő haja hallókészüléket takar, s hogy nőgyűlölő kollégái nap mint nap megalázzák és kihasználják anélkül, hogy ismernék fogyatékosságát.
Kezdetben úgy tűnik, a “fiatalok” egyetlen közös vonása, hogy kívülállók, akik neheztelnek a kirekesztettségükért. Carla mégsem küldi el Pault, mikor megtudja, hogy büntetett előéletű, s bármennyire is szüksége lenne rá, azt sem engedi, hogy bizalmas kapcsolatuk gyors lefolyású szerelmi aktusban végződjön. Ehelyett egymás fogyatékosságait kiegészítve különös szövetségre lépnek. Carla Paul alvilági terveit támogatja szájról olvasási képességei révén, s közben fedezi a rendőrség előtt, Paul pedig a Carla ellenségein végrehajtott bosszúban segédkezik a maga módján: lop, ver és zsarol, ha kell. Eközben folyamatosan változó kapcsolatuk egyre kockázatosabbá válik…

Jacques Audiard (a Vénusz szépségszalon forgatókönyvírója) többszörösen díjnyertes drámája az emberi kiszolgáltatottságról és a kényszer szülte egymásrautaltságról mesél egyszerre érzékeny és nyers köntösben két remek színész tolmácsolásában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Jacques Audiard

Forgatókönyv:
Jacques Audiard, Tonino Benacquista

Operatőr:
Mathieu Vadepied

Vágó:
Juliette Welfling

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Vincent Cassel, Emmanuelle Devos, Olivier Gourmet, Olivier Perrier, Olivia Bonamy, Bernard Alane, Céline Samie, Pierre Diot

Műfaj:
krimi, dráma

Játékidő:
115 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Ciné B/France 2 Cinéma/Le Studio Canal+

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czeller Péter kritikája
2005. november 22.

"Összességében elmondható, hogy egy izgalmas thrillerrel állunk szemben, melyből - bár a film érzelmi szálait igencsak rövidre vágták - mégsem hiányzik a drámai vonal, melynek magját a szereplők egyéni társadalmi helyzete adja."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek