Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szállító 3

Transporter 3

37% / 3 szerkesztő
42% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. november 28.
Magyarországi premier: 2009. február 5.

Egy nemzetközi hulladékkezelő vállalat, az EcoCorp Ukrajnában készül felállítani új telephelyét. Annak érdekében, hogy a veszélyes hulladékok beszállítását és lerakását elkezdhessék, meg kell szerezniük a Leonid Vasilev környezetvédelmi miniszter engedélyét. Mindenre elszánt környezetvédelmi aktivistaként Leonid azonban nem hajlandó engedélyezni, hogy kapzsi üzletemberek szemeteljék tele országát.

A nemleges választ hallva az EcoCorp felbérli Jonas Johnsont, a Delta Force ex-ügynökét, hogy találja meg a módját annak, hogy kényszeríthetné ki a miniszter aláírását. Johnson nem riad vissza a törvénytelen módszerektől: hogy megzsarolja Leonidot, elrabolja lányát, Valentinát. Az a terve, hogy foglyát folyamatosan mozgásban tartja, hogy a miniszternek esélye se legyen kiszabadítania őt. Megpróbálja felbérelni Frank Martint (Jason Statham) a fogoly szállítására, ám Franknek elege van a piszkos melóból, ellenben beajánlja egyik barátját, aki szerinte biztosan szívesen elvállalná a küldetést.

Frank barátja, Malcolm be is adja a derekát, ám hamarosan kudarcot vall, és ezzel alá is írja halálos ítéletét. Johnson emberei rálőnek, s a sebesült férfi autójával Frank házában köt ki – Valentinával az anyósülésen. Mikor Frank megpróbálja kimenteni Valentinát, valaki leüti hátulról, s mire magához tér, Johnson egy bombát erősít a csuklójára, így a Szállító kénytelen elvégezni a küldetést, amit soha nem akart.

Rendezte:
Olivier Megaton

Forgatókönyv:
Luc Besson és Robert Mark Kamen

Operatőr:
Giovanni Fiore Coltellacci

Vágó:
Camille Delamarre és Carlo Rizzo

Zene:
Alexandre Azaria

Szereplők:
Jason Statham, François Berléand, Robert Knepper, Jeroen Krabbé

Műfaj:
thriller, akció

Játékidő:
100 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Apipoulai Production, Current Entertainment, Europa Corp., Grive Productions, TF1 Films Productions

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek