Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szállító 2

Transporter 2

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. szeptember 2.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 22.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 9.

Egy hallgatag férfi. Egy elegáns fekete öltöny. Néhány áthághatatlan szabály. És egy csillogó, szupererős autó. A szállító csak ennyi: nincs múltja (talán egy különleges diverzánsegység katonája volt), nincs jelene (talán titkos megbízásokból él), és nincs jövője (akinek nincs múltja és nincs jelene, annak miért éppen jövője lenne?).

A szállító (Jason Statham) a tökéletes profi: hideg és érzelemmentes, minden bűnöző számára az ideális futárszolgálat és menekülőeszköz. Most éppen Miamiban él, legújabb megbízatása pedig minden eddiginél egyszerűbb: két ikerfiút fuvaroz reggelenként iskolába. Frank hálás a lazításért, az elmúlt évek még az ő kötélidegeit is megviselték. De nem tudja, hogy egy kolumbiai drogbáró Észak-Amerika összes kábítószer-ellenes nyomozójával egyszerre szeretne végezni, amikor azok egy miami gyűlésen találkoznak. És az ikrek apja a főnökük. Zsoldosvezérek, terroristák, halálos vírusok és egy ördögi terv: vele szemben egy magányos férfi egy fekete autóban. Nagyon sok lóerővel.

A 2002-es A szállító bár nem aratott nagy sikert a világ mozijaiban, korrekt eredményeket ért el (Amerikában 25 millió dolláros bevétel), és mivel Luc Bessonék a jelek szerint ötlethiányban szenvedtek, jöhetett a második rész. A rendezői székben ezúttal egy francia direktor, Louis Leterrier ült.

Rendezte:
Louis Leterrier

Forgatókönyv:
Luc Besson és Robert Mark Kamen

Operatőr:
Mitchell Amundsen

Vágó:
Walter Mauriot, Christine Lucas Navarro és Vincent Tabaillon

Zene:
Replicant

Szereplők:
Jason Statham, Amber Valletta, Matthew Modine, Jason Flemyng, Katie Nauta, Keith David

Műfaj:
akció

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA, Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2005. szeptember 24.

"Az első rész ugyan buta volt, de amellett legalább látványos, ötletes és szórakoztató is egyben. A szállító 2 megtartotta (sőt megfejelte) az első butaságát, de a pozitívumokra már nem futotta. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek