Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szállítmány

Armored

73% / 4 szerkesztő
62% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2009. szeptember 18.
Magyarországi premier: 2010. január 28.

Akármilyen vastag a páncél, akármilyen sok a biztonsági kamera, akármilyen ravasz a riasztórendszer, mindegyiknek van egy gyenge pontja: az ember, akit segít. Amikor egy páncélautónak 42 millió dollárt kell rendeltetési helyére szállítani, a cég legjobb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb embereit rendelik szolgálatba. És egy kezdőt.

A három veterán biztonsági őr úgy dönt, hogy megtartja a pénzt. Elég rég dolgoznak ebben a szakmában, hogy tudják, hogyan lehet biztonságosan, nyom nélkül végrehajtani a tervüket. Kénytelenek az új fiút is bevenni, de amikor a tervbe hiba csúszik, a srác mindent összezavar.

Az egység tagjai egymás ellen fordulnak. Először csak a veszni látszó pénzért küzdenek. Azután már az életükért.

Az Elveszett szoba után a magyar Antal Nimród (Kontrol) második lehetőségét kapta A szállítmánnyal, hogy feljebb lépjen a hollywood-i létrán.

Rendezte:
Antal Nimród

Forgatókönyv:
James V. Simpson

Operatőr:
Andrzej Sekula

Vágó:
Armen Minasian

Zene:
John Murphy

Szereplők:
Matt Dillon, Jean Reno, Laurence Fishburne, Skeet Ulrich, Amaury Nolasco, Andre Jamal Kinney, Milo Ventimiglia, Fred Ward, Columbus Short

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
88 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Screen Gems (Sony)

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2010. január 25.

"Összességében A szállítmány egészen kellemes film: izgalmas, látványos, átélhető és végigizgulható. Az említett hiányosságok azonban hosszú távon az átlag felé taszigálják, s a világon nem mond semmit Antal Nimródunk egyéni művészi jegyeiről."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek