Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A szajré

The Score

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. július 13.
Magyarországi premier: 2001. október 25.
Magyarországi DVD premier: 2002. május 14.

Nick Wells (Robert De Niro) vissza akar vonulni a bűnözéstől. Tisztes polgári életet szeretne kezdeni barátnőjével, Diane-nel (Angela Bassett), és törvényes üzlettel akar foglalkozni: egy montreali dzsesszklub vezetésével. Ám Max (Marlon Brando), orgazdája, barátja és üzlettársa más terveket tartogat a számára.

Max rábírja Nicket, hogy szegje meg azt a két szabályt, amihez egész betörői pályája során tartotta magát: mindig egyedül dolgozott, és soha sem abban a városban, ahol lakott. Max új bulijában Nick társa egy fiatal, törtető tolvaj, Jack Teller (Edward Norton), akinek ez lesz az első nagy dobása, nevezetesen: megszerezni a montreali vámhivatalban elzárt milliókat.

Az alkalmi társulásban szikrázva ütköznek az egyéniségek, ám az akció izgalma mindhármukat magával ragadja: nem adják fel, bármilyen nagy legyen is a kockázat!

A színészként is (el)ismert Frank Oz (A boldogító nem, Fergeteges forgatás, Stepfordi feleségek) elsősorban vígjátékairól híres, ám egy meglehetősen nívós színészgárdával (De Niro, Norton, Brando, Bassett), no meg 68 millió dollárral felvértezve ezúttal bűnyűgyi történetbe vágta a fejszéjét, mely az átlag feletti nézői visszajelzések miatt szerencsére nem csorbult ki.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Frank Oz

Forgatókönyv:
Kario Salem, Lem Dobbs és Scott Marshall Smith

Operatőr:
Rob Hahn

Vágó:
Richard Pearson

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Robert De Niro, Edward Norton, Angela Bassett, Marlon Brando, Gary Farmer, Paul Soles, Jamie Harrold, Serge Houde, Jean-René Ouellet, Martin Drainville

Műfaj:
krimi, thriller

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2004. február 8.

"Klasszikus kasszafúrós, egyszerűcske történet, príma színészekkel. A hangsúly inkább a színészi játékra került, szemben a feledhető cselekménnyel."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek