Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A sötétség leple

Darkness Falls

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. január 24.
Magyarországi premier: 2003. június 5.

Klye (Chaney Kley) visszatér szülővárosába, hogy segítsen gyermekkori szerelme (Emma Caulfield) öccsén, akit fiatal kora óta horrorisztikus látomások kínoznak és állapota egy idő elteltével súlyosbodni kezd. A fiút egy szellem, bizonyos Matilda Dixon kísérti, aki nem más, mint az eredeti, kedves aranyos fogtündér, akiről nagymamáink meséltek. Emlékeztek? Ha kiesik egy fogad csak tedd a párnád alá, és ha reggel felkelsz a fog kicserélődik egy arany pénzre (bár nyugaton ennek nagyobb a legendája, mi max Boci csokit kaptunk).

Szóval ez a fogtündér talán nem is lenne olyan nagy probléma, ha nem derülne róla ki, hogy a városka lakói 150 évvel ezelőtt egyszerűen felakasztották. És most visszajött bosszút állni…

Sajnálatos módon egyetlen külföldi lapon sem találtunk pozitív kritikát. Mindenhol “a legrosszabb horrorfilmként” emlegetik. De ez persze nem jelenti azt, hogy horror-rajongók és borzongani vágyok ne üljenek be rá, ha eljön az idő.

Rendezte:
Jonathan Liebesman

Forgatókönyv:
Joe Harris "Tooth Fairy" c. rövidfilmje alapján írta John Fasano, Joe Harris és James Vand

Operatőr:
Dan Laustsen

Vágó:
Steve Mirkovich, Tim Alverson

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Chaney Kley, Emma Caulfield, Lee Cormie, Grant Piro, Kestie Morassi, Alannah Oliver

Műfaj:
horror, természetfeletti

Játékidő:
86 perc

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2004. január 5.

"Egy újabb horrormese fiataloknak! De ez nem fedi igazán a valóságot. A tinihorror gyűjtőnév nem éppen megfelelő kifejezés ezzel a mozival kapcsolatban, két okból is. Az egyik az, hogy a tiniket idősebb korosztály váltotta le, és ez hitelesebbé teszi az ilyen reális filmeket."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek