Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A sötétség krónikája

The Chronicles of Riddick

Nem láttuk.
53% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. június 11.
Magyarországi premier: 2004. augusztus 19.
Magyarországi DVD premier: 2005. január 19.

A sötétség krónikája a 2000-es sleeper hit, a Pitch Black folytatása. Ez a film emelte anno sztárrá Vin Dieselt, aki most újra eljátssza Richard B. Riddicket, a sci-fi eposz karizmatikus anti-főhősét.

Riddick az elmúlt 5 évet önkéntes száműzetésben töltötte, s a galaxis elfeledett világaiban számolt le az vérdíjára pályázó fejvadászokkal. Most a Helion nevű bolygón keres menedéket, de a planéta haladó, multikulturális társadalmát megtámadja Lord Marshal (Colm Feore), aki harcosaival, a Necromongerekkel rabszolgasorsba kényszeríti a nemzeteket.

Riddick fogságba esik, s egy földalatti börtönbe kerül, ahol a hőmérséklet a sarkvidéki éjszakák és a vulkanikus nappalok között ingadozik. Itt találkozik Kyrával (Alexa Davalos), a Hunter-Gratzner katasztrófájakor magát fiúnak álcázó fiatal lánnyal. Riddick Kyrával együtt megszökik, s a Necromonger hajóra menekül, ahol a fegyenc szembekerül Lord Marshallal, s akarata ellenére a minden élő s holt sorsát eldöntő apokaliptikus csata hőse lesz.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco

Rendezte:
David Twohy

Forgatókönyv:
David Twohy

Operatőr:
Hugh Johnson

Vágó:
Martin Hunter

Zene:
Graeme Revell

Szereplők:
Vin Diesel, Alexa Davalos, Colm Feore, Judi Dench, Karl Urban, Thandie Newton, Nick Chinlund, Keith David

Műfaj:
sci-fi, akció

Játékidő:
119 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kriszta kritikája
2004. augusztus 18.

"A Pitch Blackből ismert világító szemű fegyenc, Richard B. Riddick visszatért, hogy megmentse a világot a gonosz Halálkufárok seregétől. A Riddick-trilógia első darabjának szánt mozi látványos, de üres; kultfilm 2. helyett csak egy nyári popcornmozi lett."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek