Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A skorpiókirály

The Scorpion King

Nem láttuk.
35% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. április 19.
Magyarországi premier: 2002. április 25.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 19.

A legendás egyiptomi harcos ihlette A Skorpiókirály 5000 évvel ezelőtt játszódik Gomorra hírhedt városában, ahol egy gonosz uralkodó elhatározza, hogy kiirtja a sivatag minden nomád népét. A néhány megmaradt törzsnek, akik sosem voltak szövetségesek, most egyesülniük kell, vagy elpusztulnak. Tudván, hogy ellenségük egy varázsló látomásaira támaszkodik, felbérelnek egy profi gyilkost, Mathayust (The Rock), hogy tegye el láb alól a látnokot.

Miután behatolt az ellenséges táborba, Mathayus rájön, hogy a varázsló valójában egy gyönyörű nő. Ahelyett, hogy megölné, magával viszi a sivatag mélyére, tudva azt, hogy az uralkodó csatlósai minden áron megpróbálják kiszabadítani és visszavinni.  A csatában súlyosan megsérülő Mathayusnak össze kell szednie az erejét, hogy a szövetségesek szedett-vedett csapatát visszavezesse Gomorrába egy végső összecsapásra.

A múmia visszatérben bemutatott Skorpiókirály alakja köré épített látványos és izgalmas akció-kalandfilm főszerepében a pankrátor The Rockot láthatjuk Chuck Russell (A Maszk, Végképp eltörölni) rendezésében.

Rendezte:
Chuck Russell

Forgatókönyv:
Stephen Sommers, Will Osborne és David Hayter

Operatőr:
John R. Leonetti

Szereplők:
The Rock, Kelly Hu, Bernard Hill, Grant Heslov, Peter Facinelli, Michael Clarke Duncan

Műfaj:
kaland, akció

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek