Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Simpson-család - A film

The Simpsons Movie

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. július 27.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 9.

Egy tipikus amerikai család: apa, anya, három gyerek, kutya és macska. Legfeljebb annyiban térnek el az átlagostól, hogy sárgák, csúcsfejűek, gülüszeműek és az őrület határán élnek. Meg nagyon szeretik a fánkot. Barátaik és ismerőseik többnyire szintén mind sárgák (néhányan zöldek), de furcsaságban biztosan felveszik velük a versenyt.

Szélesvászonra van szükség ahhoz, hogy beleférjen Homer Simpson minden bolondsága. Ezért volt szükség A SIMPSON CSALÁD – A FILMre. A sorozaton alapuló, mohón várt animációs mozifilmben Homernak meg kell mentenie a világot a katasztrófától, amiért egyedül ő maga a felelős.

A Time magazin szerint minden idők legjobb rajzfilmsorozata, melyből eddig majd 400 epizód készült, számos díj (köztük Emmy-, és Peabody-díj) jutalmazottja, a hollywoodi Hírességek Sétányán egy csillag tulajdonosa: A Simpson család eddig egy elképesztően humoros tévésorozat volt, most – az összes eddigi alkotó közreműködésével – elképesztően humoros film lett belőle.

Rendezte:
David Silverman

Forgatókönyv:
Matt Groening, James L. Brook, Sam Simon

Zene:
David Elfman, Hans Zimmer

Eredeti hangok:
eredeti hangok: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Joe Mantegna, Albert Brooks

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
88 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. augusztus 15.

"A készítőknek eszük ágában nem volt haladni a korral, hogy mertek rondák lenni, és vitték tovább a „fapados” 2D-t; hanem az is, hogy ebből az úgymond hátrányból, a végtelenül egyszerű képi megjenítésből még előnyt is kovácsoltak. (...) A nyár legnagyobb szenzációja A Simpson család – a film. Aki nem hiszi, annak gúvadjon ki úgy a szeme, mint Springfield lakóinak a rajzasztalon. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek