Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A segítség

The Help

90% / 1 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2011. augusztus 12.
Magyarországi premier: 2011. november 3.

Mississipi, Amerikai Egyesült Államok, 1960-as évek. Skeeter (Emma Stone) egy déli lány, aki a főiskola befejezése után íróként próbál szerencsét, és eközben felforgatja barátai és a mississipi-i kisváros életét, amikor elhatározza, olyan fekete nőkkel készít interjút, akik előkelő déli családoknál szolgáltak.

Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, aki elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről.

Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket és kiderül, hogy sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.  Mindeközben különös barátságok és szövetségek kötődnek, de még mielőtt a kisvárosban mindenki elmondhatná véleményét, tudtukon és akaratukon kívül utoléri őket a változó idők szele.

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb könyve, a New York Times bestsellere, A segítség egy provokatív és inspiráló regény, arról, hogy mi történik, ha egy déli kisvárosban az íratlan szabályokat három bátor nő megszegi.

Rendezte:
Tate Taylor

Forgatókönyv:
Tate Taylor

Operatőr:
Stephen Goldblatt

Vágó:
Hughes Winborne

Zene:
Thomas Newman

Szereplők:
Emma Stone, Jessica Chastain, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Allison Janney, Chris Lowell, Sissy Spacek, Octavia Spencer, Cicely Tyson, Mike Vogel

Műfaj:
dráma

Játékidő:
146 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek