Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A sebhelyesarcú

Scarface

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1983. december 9.

A Kubából emigrált Tony Montana (Al Pacino), a Sebhelyesarcú, bűnöző volt korábbi hazájában, de ennek ellenére sikerül megtévesztenie az Egyesült Államok bevándorlási hivatalát és letelepedési engedélyt kap. Tonynak azonban eszében sincs tisztességes életet élni - kapva-kap az első adandó alkalmon és elszegődik Miami drogbárójához, a megdönthetetlennek tartott Frank Lopez-hez (Robert Loggia).

Tony nagyon nagy karriert fut be Lopeznél - kitartásának, hűségének, keménységének és kíméletlenségének köszönhetően egyike lesz a drogbáró legközelebbi bizalmasainak. A Sebhelyesarcú azonban ennél többre vágyik: Lopez barátnőjét felhasználva a floridai bűnszövetkezet élére kíván állni és ebben nem akadályozhatják meg sem ellenségei, sem egykori barátai…

Armitage Trail regényéből már 1932-ben is készült egy filmadaptáció Hollywoodban: Howard Hawks remeke a korai gengszterfilmek egyik klasszikusa. Félévszázaddal később Oliver Stone forgatókönyvéből Brian DePalma rendezte meg az emlékezetes új változatot.

Rendezte:
Brian De Palma

Forgatókönyv:
Oliver Stone

Operatőr:
John A. Alonzo

Vágó:
Gerald B. Greenberg , David Ray

Zene:
Giorgio Moroder

Szereplők:
Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Robert Loggia, F. Murray Abraham, Miriam Colon

Műfaj:
krimi, thriller

Játékidő:
170 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. augusztus 5.

"Felkavaró képi megoldásai, ábrázolásmódja és karaktervezetése letaglózza az embert; magával ragad, hosszú napokon át a fejedben zsong, és még hónapok, évek múltán is hivatkozási pontként szolgálhat filmekkel kapcsolatos eszmecserék során. Árulás, becsület, agresszió, kíméletlenség, kapzsiság, mohóság és könyörületesség mind együtt van ebben a nagy hatású, örökbecsű klasszikusban, amelyben a fiatal, már ekkor is nemzetközi sztárnak számító Al Pacino élete alakítását nyújtja."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek