Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A rettegés háza - Amityville Horror

The Amityville Horror

70% / 1 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. április 15.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 29.

1974. november 14-én egy kétségbeesett telefonhívás vezette a rendőrséget az Amityville,  Long Island- Defeo házba. A házba érkezőket nem mindennapi tragédia fogadta, vérbe fagyva találtak az ágyukban a családfőre, a nejére és négy gyermekükre. A gyilkosságot végül az életben maradt Defeo fiú, Ronald vallotta meg, állítása szerint a ház “hangjai” suggallták családja lemészárlását.

Egy évvel később George (Ryan Reynolds) és Kathy Lutz (Melissa George) költözött a házba, de a meleg családi otthon helyett a frissen házasodott pár és az asszony gyerekei igazi kísértetházra leltek. Az egyre durvuló rémálmok, víziók, kísértethangok és a gonosz egyre erőteljesebb jelenléte alig 28 nappal a beköltözés után végül menekülésre késztette a balszerencsés családot.

A Lutz család történetéből Jay Anson írt regényt, s James Brolin főszereplésével 1979-ben készül először film. A kísértetjárás 30. évfordulóján Michael Bay horrorremake-ekre szakosodott cége újította fel a filmet, főszerepben a A buliszervízben és a Penge 3-ban megismert Ryan Reynoldsszal.

Az Amityville horror a világ egyik legismertebb kísértetsztorija, ami a valóságban is megtörténhetett - de ne feledjük el, a szkeptikusok szerint Lutzék csak azért menekültek el, mert nem bírták fizetni a költségeket.

Rendezte:
Andrew Douglas

Forgatókönyv:
Jay Anson regényéből írta Scott Kosar

Operatőr:
Peter Lyons Collister

Vágó:
Roger Barton, Christian Wagner

Zene:
Steve Jablonsky

Szereplők:
Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett, Philip Baker Hall, Jesse James, Chloe Moretz, Rachel Nichols

Műfaj:
horror

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
MGM / Platinum Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2005. szeptember 29.

"Korrekt és hatásos horror állítólagosan megtörtént események alapján a szokásos túlzó elemek felvonultatásával a Ragyogás kézzelfogható attitűdjét felhasználva. Szerencsére túlmagyarázásba nem csap át, s nem szöszmötöl a horrortól közel sem elvárásos összetevőkkel. Helyette egészségesen rémisztget."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek