Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A rettegés arénája

The Sum of All Fears

70% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. május 29.
Magyarországi premier: 2002. augusztus 8.
Magyarországi DVD premier: 2003. április 23.

Igazából megtörténhetne, hogy terroristák tömegpusztító fegyvert robbantanak az Egyesült Államok területén? A CIA szerint legalább 20 ország - melyeknek csaknem fele Közép-Keleten és Dél-Ázsiában van - már rendelkezik tömegpusztító fegyverrel, vagy az ennek kifejlesztéséhez szükséges technológiával. Mi több, nyilvános adatokból tudni, hogy a hidegháború alatt több tízezer ilyen fegyver készült, melyek a kilövősíneken várakoznak. Egy nyilvános jelentés szerint a mai napig 164 szállítható robbanófejjel nem számoltak el.

A CIA igazgatója, William Cabot (Morgan Freeman) beveti Jack Ryant (Ben Affleck), aki a veszélyekkel szegélyezett nyomot egészen a sokkoló felismerésig követi: terroristák háborút akarnak kiprovokálni az Egyesült Államok és Oroszország között, mégpedig azzal, hogy felrobbantanak egy atombombát egy bajnoki futballmeccsen!

Tom Clancy 1991-ben megjelent bestsellere több mint fél évig vezette a New York Times listáját, és a mai napig több mint hat millió példányban kelt el. Ez a szerző negyedik könyve a Vadászat a Vörös Októberre, a Férfias játékok és a Végveszélyben után, melyet Mace Neufeld producer vitt filmvászonra.

Rendezte:
Phil Alden Robinson

Forgatókönyv:
Paul Attanasio és Daniel Pyne

Operatőr:
John Lindley

Vágó:
Neil Travis és Nicolas De Toth

Zene:
Jerry Goldsmith

Szereplők:
Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Liev Schrieber, Bruce McGill, Philip Baker Hall, Bridget Moynahan

Műfaj:
thriller, akció

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek