Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A rend őre

Ha-shoter

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. július 9., Jeruzsálemi Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2011. december 29.

Yaron egy elit izraeli antiterrorista egység tagja, amelynek az a feladata, hogy mindenáron szembeszálljon az arab világ ellenségeivel. Yaron és bajtársai a nyugodt időkben a katonai macsó életmód hangos paródiáját mutatják be, amint civódnak egymással, baráti programokat szerveznek maguknak, és nőkkel flörtölnek, miközben a várandós feleségeket a háttérbe szorítják. Azonban a katonák vizsgálat alatt állnak egy halálosan beteg társuk ügye miatt.

Mindeközben egy ellentétes szándékú csoport van kialakulóban egy Shira nevű női vezető irányítása alatt, amelyet az önjelölt költő új forradalomba kíván hajszolni. A radikális társulás ideológiája a gazdasági elnyomásra épül, ám a csoport céljai kevésbé tiszták, mint amelynek az első látásra tűnnek. A fiatal forradalmárok nemcsak a Yaron által képviselt szervezetet, hanem az egész zsidó világot tekintik ellenségüknek, a két csoportosulás közötti összecsapás épp ezért elkerülhetetlen.

Nadav Lapid filmje kézzelfoghatóan ábrázolja az izraeli társadalom megkínzott lelkét, és tökéletesen reprezentálja a jelenlegi agresszív léthelyzetet.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Nadav Lapid

Forgatókönyv:
Nadav Lapid

Operatőr:
Shai Goldman

Vágó:
Era Lapid

Szereplők:
Ben Adam, Michael Aloni, Meital Barda, Gal Hoyberger, Yiftach Klein, Shaul Mizrahi, Michael Moshonov, Menashe Noy

Műfaj:
dráma

Játékidő:
105 perc

Ország:
Izrael

Gyártó:
HOT, Laila Films, Rabinovich Film Fund Cinema Project

Hazai moziforgalmazó:
Anjou Lafayette

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek